Hopp til innhold

Bakenga klar for Molde

Club Brugge bekrefter at den tidligere RBK-spilleren Mushaga Bakenga går på lån til Molde.

Mushaga Bakenga

Mange trøndere hadde håpet å få se Mushaga Bakenga i den hvite og sorte RBK-trøya. I stedet skal trønderen nå spille for rivalene Molde.

Foto: Alley, Ned / Scanpix

– Bakenga lånes ut til Molde, skriver den belgiske klubben Club Brugge på sin hjemmeside.

Dermed skjedde det som mange RBK-supportere fryktet: Et av de trønderske talentene som har reist ut fra Lerkendal, vender hjem til Norge med feil farge på drakten.

«Rett og slett rystende at Bakenga velger å gå til Molde», skriver en av de mange som kritiserer valget på Twitter.

– I supportergruppa har Bakenga vært en juvel for Rosenborg. Han var et fremtidshåp som dro ut i den store verden, og det var et stort, stort ønske om at han skulle komme tilbake. Når han først kommer tilbake, så blir det helt feil for oss at han havner hos erkerivalen Molde, sier Espen Viken, som er talsmann for supportergruppa Kjernen.

Rosenborg skal ha takket nei

Ryktene om låneavtalen har svirret på nett, og flere med hjertet i trønderhovedstaden har reagert med å kalle spissen for «Judas» og «forræder».

Samtidig skriver Adresseavisen at Rosenborg skal ha fått tilbud om å låne Bakenga først, men at trønderne takket nei, trolig fordi klubben valgte å ikke ta seg råd til spilleren.

Kjernen-talsmann Viken synes det er synd hvis et høyt krav om penger er grunnen til at 22-åringen ikke kommer hjem til Lerkendal.

– Bakenga er en RBK-er, og i den grad han er på vei tilbake igjen, så synes jeg det ligger både på han og RBK å finne en god løsning på det, sier Viken, som presiserer at han ikke kjenner til detaljene i saken.

– Han utfordrer folkesjela

Ifølge Club Brugge skal utlånet til Molde vare ut sesongen, men det er usikkert om de da mener den belgiske sesongen (som er ferdig 24. mai) eller om de sikter til den norske eliteserien. Molde ønsker i skrivende stund ikke å bekrefte låneavtalen på spørsmål fra NRK.

Bakenga har siden overgangen fra Rosenborg til Club Brugge vært utlånt til Cercle Brugge, danske Esbjerg og nå sist til tyske Eintracht Braunschwieg.

I 2. Bundesliga spilte 22-åringen 18 kamper, og noterte seg for to mål og to målgivende pasninger for Braunschwieg.

Om Bakenga nå har ødelagt for en mulig RBK-retur senere i karrieren, er supportertalsmann Viken usikker på.

– Han utfordrer jo folkesjela veldig når han tar på seg blå drakt. Det er vel en del i supportermiljøet som sier at han ikke er velkommen tilbake, men jeg vil vel tro at vi må kunne ta opp den saken igjen når den tid kommer.