NRK Meny
Normal

Avvist på operasjonsbordet

Mary Lysvand (72) kom ikke lenger enn til bedøvelsen da hun skulle opereres ved St. Olavs Hospital i dag. Årsaken er streiken ved sykehuset.

Mary Lysvand
Foto: Mari Lunden Nilsen / NRK

Mary Lysvand har hatt parkinssons sykdom i 17 år. I dag skulle hun opereres.

Den første bedøvelsen var satt og hun var klar til å bli trillet inn på operasjonsstua da det ble klart at anestesilegen streiket og inngrepet måtte avlyses.

- Jeg er rystet og skuffet. Jeg har bursdag i dag og regnet med at jeg skulle få en gave ved at hun ble operert og kunne få et bedre liv, men dessverre, sier ektemannen Knut Lysvand til NRK Trøndelag.

Beklager glipp

Sjeflege Inger Williams sier at pasienten burde ha fått beskjed tidligere.

- Dette er veldig trist for pasienten som burde ha fått beskjed før, jeg kan bare beklage at det har blitt en glipp, sier Williams.

Hun sier at det ble søkt om dispensasjon for den aktuelle anestesilegen.

- Vi søkte men fikk avslag av streikeledelsen med den begrunnelsen at vi kan omdisponere. Det er gjort en slik endring, men vedkommende kan bare jobbe med barn, kreft og øyeblikkelig hjelp, sier sjeflege Inger Williams.

De streikende beklager

- Dette er sterkt beklagelig, vi har lagt opp streiken slik at pasientene innenfor en del områder skal skjermes mest mulig, sier streikeleder Olav Burkeland ved St. Olavs Hospital.

Han sier de streikende innvilger alle søknader om dispensasjon som går på de skjermede områdene.

- Vi har tatt ut 90 personer av over 1000 medlemmer, arbeidsgiver skal ha nok ressurser, sier Burkeland.