Astrid tok hjembygda med storm

Hun har toppet Itunes og Billboardlista, og er et hett navn både i Norge og USA. Tirsdag kveld ga hun alt for hjemmefansen da hun var tilbake der alt startet.

Astrid Smeplass

HJEMMESEIER: Astrid Smeplass strålte om kapp med kveldssola da hun inntok scenen under Midtsommerfesten i Rennebu tirsdag kveld.

Foto: Dagfinn Vold/Mediaprofil

– Det blir veldig spesielt. Jeg har ikke spilt her på to år, og gleder meg veldig, sa Astrid Smeplass til NRK noen timer før hun gikk på scenen under Midtsommerfesten i Rennebu.

For det var her pop-eventyret startet. Første gang hun opptrådte på Midtsommerfesten hadde hun knapt fylt tre år. Deretter har det bare gått en vei for 18-åringen som etter Idol-deltakelsen i 2013, for kort tid siden toppet både Itunes og den amerikanske albumlista Billboard.

Hjemmeseier i solskinn

Astrid Smeplass og Dagfinn Voll

STOR STJERNE: – Dette blir like stort som Knopfler på Sverresborg vet du, sier medarrangør Dagfinn Vold.

Foto: Aksel Kroglund Persson / NRK

Men ingenting er som å spille for sambygdinger på hjemmebane. Torget var fullt, og publikum hadde forberedt seg godt da de tok imot bygdas store stjerne.

– Det var topp stemning og folk sang med. Det var tydelig at de satte stor pris på at Astrid tok turen hjemom for å spille på Midtsommerfesten, sier medarrangør Dagfinn Vold til NRK.

Astrid spilte i 45 minutter, og hjemmepublikummet fikk blant annet høre nyskrevne låter som ble framført for første gang.

– Egentlig er jeg ikke nervøs før konserter, men i kveld synger jeg låter ingen har hørt før. Publikummet her har jo sett meg i tykt og tynt tidligere, så det er jeg ikke så nervøs for, men mest for sangene og hvordan det skal gå, sa Astrid til NRK før hun entret scenen.

– Sinnsykt artig

Astrid Smeplass har lydprøve før kveldens konsert på Berkåk

LYDSJEKK: Astrid sjekker at lyden er som den skal. I kveld skal nye sanger framføres for første gang.

Foto: Aksel Kroglund Persson / NRK

Den internasjonale karrieren hennes tok av i fjor da hun i oktober signerte en platekontrakt med Universal Music og singeldebuterte med låten «2AM».

Senere kom hun i kontakt med kanadiske Shawn Mendes som jaktet på en duettpartner og valgte Astrid. Sammen gjorde de låten «Air», og albumet den er hentet fra klatret altså helt til topps på den amerikanske albumlista.

Astrid har fortsatt beina godt plantet på jorda, men innrømmer at det skjer mye for tiden.

– Jeg tror ikke jeg har greid å ta det innover meg. Det har gått ekstremt fort fra jeg gikk på videregående og til jeg står her som artist i dag. Det har vært sinnsykt artig, smiler 18-åringen.

Hvor går veien videre for deg nå da?

– Den går forhåpentligvis rett til topps og enda lenger. Men vi får se hvor lang tid det tar, det kan jo ta alt fra ett til ti år, sier Astrid.

Astrid Smeplass

FOLKEFEST: Torget ble fullt da rundt 500 publikummere møtte opp for å høre bygdas store stjerne opptre på Midtsommerfesten.

Foto: Dagfinn Vold/Mediaprofil

Siste fra Trøndelag

Elisabeth Strand Mølster

TV-nyheter med Elisabeth Strand Mølster

TV-nyheter med Elisabeth Strand Mølster