Åsmund Prytz er ferdig i Rock City

Åsmund Prytz er oppsagt fra jobben som daglig leder i norsk ressurssenter for pop og rock.

Åsmund Prytz

Åsmund Prytz har på sine to år som daglig leder snudd millionunderskudd til overskudd for Rock City i Namsos. Nå må han se seg om etter en ny jobb.

Foto: Rock City

Før sommeren ble det kjent at styret ønsket noen andre enn Prytz i lederrollen for Rock City.

Prytz selv hadde ingen planer om å gå frivillig, etter å ha snudd millionunderskudd til overskudd på sine to år som daglig leder.

Den siste uka har styret hatt flere møter, og fredag kom den endelige avgjørelsen.

– Jeg har fått beskjed om at jeg er oppsagt fra stillingen min som daglig leder i Rock City, sier Åsmund Prytz til NRK.

Styret mener fremdriften var for dårlig

Rock City Namsos

Rock City ligger i Namsos i Nord-Trøndelag. Mandatet fra stortinget er at det skal være et ressurssenter for musikkbransjen i Norge.

Foto: Espen Sandmo / NRK
Gunnar Robert Sellæg

Styreleder Gunnar Robert Sellæg orienterte eier Namsos kommune om situasjonen for Rock City torsdag. Dagen etter fikk daglig leder sparken.

Foto: Julie Haugen Egge/NRK

Ifølge Prytz er hovedårsaken til oppsigelsen uklar, men det er kjent at han og styret har vært uenige om veien videre for Rock City.

– Oppsigelsen henviser til drøftingsmøtet 21. august. Der diskuterte vi en del punkter, blant annet strategiarbeid. Jeg har bedt om å få en skriftlig grunn, men det har jeg ikke fått ennå, forteller Prytz.

I en pressemelding bekrefter styret at arbeidsforholdet er avsluttet, og ifølge dem er årsaken klar.

– Bakgrunnen er manglende fremdrift i realisering av det nasjonale mandatet det siste året, skriver de.

Stusser over oppsigelsesgrunnen

Mandatet er å gjøre Rock City til et nasjonalt ressurssenter for musikkbransjen, og Prytz forstår ikke helt oppsigelsesgrunnen som styret viser til.

– Det er ikke opp til organisasjonen selv å vurdere om vi har nådd mandatet eller ikke. Det tror jeg stortingspolitikere, departement, øvrige offentlige aktører og ikke minst musikkbransjen i Norge må vurdere. Mitt inntrykk er at det er et stykke igjen, men at vi har gjort utrolig mye på relativt kort tid og med ekstremt begrensede ressurser. Så jeg er litt i stuss over den vurderinga som gjøres av styret, sier han til NRK.

Fikk tilbud om annen stilling

Styret forteller at de i lengre tid har hatt en prosess med Prytz, med mål om å komme fram til en god løsning for begge parter.

Blant annet har han fått tilbud om en annen stilling i Rock City.

– Det takket jeg nei til tirsdag kveld. Jeg synes prosessen har vært lukket og dårlig med en uryddig håndtering fra styrets side, og da tenker jeg at det er mer ryddig å bli sagt opp enn å ta sluttpakke og stikke av fra hele greia, sier Prytz.

Kan bli rettssak

Han har hatt støtte fra fagforeninga Naturviterne i kampen for å få beholde jobben. Oppsigelsen er så fersk at han ennå ikke har bestemt seg for om han tar saken til arbeidsretten.

– Det har jeg ikke tatt stilling til ennå. Da må jeg se nærmere på saken og vurdere det sammen med Naturviterne. Så får vi se, sier Prytz til NRK.

Oppsigelsestiden er på seks måneder, og han har tenkt å møte på jobb det neste halvåret, selv om han nå har fått sparken.

– Jeg har vært innstilt på å jobbe i Rock City, så jeg blir på jobb framover. Så får vi se hva som skjer. Jeg må ta en vurdering i helga, og så får vi ta én dag om gangen.

Leter etter ny daglig leder

Musikkbransjen har selv uttrykt at de ikke ser behovet for et ressurssenter som Rock City, og politikerne i Namsos har nylig uttalt at de frykter lederkonflikten vil svekke Rock City enda mer.

Selv ser styret positivt på framtida.

– Som musiker selv, og ikke minst etter å ha jobbet med mange artister på alle nivå, ser jeg definitivt behovet for et ressurssenter som kan gi veiledning og kompetanseheving innen mange områder. Ved et intensivert samarbeid med musikkbransjen har Rock City gode forutsetninger for å få til dette fremover, sier styremedlem Bård Jørgen Iversen i pressemeldingen, der også styreleder Robert Gunnar Sellæg ser framover:

– For selskapet er det nå viktig å få fremdrift i oppgaven med å realisere potensialet i Rock City.

Styrelederen sier til NRK at han ikke ønsker å gi flere kommentarer i saken.