Hopp til innhold

– Steinkjer har fått ganske mye

Ordføreren i Trondheim går likevel inn for at fylkesrådmannen i et sammenslått Trøndelag kan ligge i Steinkjer.

Rita Ottervik

Rita Ottervik og resten av Arbeiderpartiet i Trondheim mener Sør-Trøndelag har gitt mye for å tilfredsstille bekymra nordtrøndere.

Foto: NRK

– Om vi skal få til dette nå (fylkessammenslåingen journ.anm..), så kan vi ikke fortsette å diskutere hvilke stoler som skal stå hvor. Det viktigste for oss i Trondheim er å få til dette nå og komme i gang med oppgavene, sier ordfører i Trondheim, Rita Ottervik.

Endrer mening

Rita Ottervik sa senest forrige uke at fylkesrådmannen og fylkesordføreren bør sitte i Trondheim. Nå mener ordføreren altså at fylkesrådmannen kan sitte i Steinkjer.

Formannskapet i Trondheim gikk tirsdag inn for støtte den framforhandla avtalen mellom Nord- og Sør-Trøndelag om at fylkesmannen og fylkesrådmannen kan plasseres på Steinkjer i et nytt og samla Trøndelag.

SV og Senterpartiet i Trondheim mener at også fylkesordføreren bør kunne sitte i Steinkjer. Det vil ikke Arbeiderpartier i byen være med på.

– Om man ønsker å finne en balanse som trygger Steinkjer, så må man ha en balanse hvor Trondheim får noe ut av dette. Jeg synes for så vidt at man har funnet fram til en grei balanse, selv om jeg mener at Steinkjer har fått ganske mye oppi dette her, sier Ottervik.

– Mye tog og bil

Yngve Brox

Høyres Yngve Brox håper fylkestingene i Nord- og Sør-Trøndelag går inn for å legge fylkesrådmannen til Steinkjer og fylkesordføreren til Trondheim.

Foto: Stein Roar Leite / NRK

Trondheim Høyre støtter også forslaget om å legge den nye fylkesadministrasjonen til Steinkjer. Kommunalråd for partiet i Trondheim, Yngve Brox, håper dagens avgjørelse i formannskapet nå skal bidra til at man for fortgang i prosessen.

– Det er store ulemper ved å ha to fylkeskommuner i Trøndelag i dag. For elevene i videregående skoler, for passasjerene i kollektivtrafikken og mange andre. Nå må vi få på plass en løsning og fjerne den unødvendige grensa på Gjevingåsen, sier Brox.

Brox har forståelse for at mange i Nord-Trøndelag er bekymra for hva som skjer med Steinkjer dersom fylkene slås sammen. Han mener det er viktig at byen for reelle oppgaver i en ny administrasjon.

Samtidig er han klar på at en fylkesrådmann må være til stede i både Steinkjer og Trondheim.

– Fylkesrådmannen må innfinne seg å sitte mye i bil og på tog mellom Steinkjer og Trondheim, sier Brox.