- Tusenvis av bruk nedlagt med Sp i regjering

Fremskrittspartiet angrep Senterpartiets landbrukspolitikk under torsdagens NRK-sendte folkemøte på Brekstad.

Folkemøte Brekstad

I debatt: Lars Myraune, Ola Borten Moe og Endre Skjervø.

Foto: NRK

- Avisa Nationen skriver at over 3.600 gårdsbruk er lagt ned med Senterpartiet i regjering. Hva skal man gjøre når Sps medisin ikke virker, spurte Frps andrekandidat i Nord-Trøndelag Endre Skjervø under folkemøtet på Brekstad.

- Frp har løsningen

Han mener det er på tide å tenke nytt når det gjelder landbrukspolitikk.

Se debatten i nett-tv

- Fremskrittspartiet har løsningen. Nemlig å ta den enkelte på alvor slik at gårdbrukere som ønsker det skal få lov til å prøve seg og drive innenfor næringa, og at man slipper å oppleve at Senterpartiet skal fordele en ramme som sørger for at flere tusen gårder blir lagt ned, sa Skjervø.

- Meningsløs påstand

Senterpartiets førstekandidat i Sør-Trøndelag Ola Borten Moe kalte Frp-politikerens påstand meningsløs.

- De fleste skjønner at hvis du halverer overføringene til landbruket, slik Frp går inn for, tar bort tollvernet og opphever omsetningsloven og markedsreguleringene så kommer det ikke til å være igjen mye matproduksjon og mange bønder i Norge. Jeg mener vi trenger ei satsing på alle deler av norsk landbruk, både de som driver stort og de som driver lite, sa Borten Moe.

- Ingen katastrofe med færre bønder

Høyres førstekandidat i Nord-Trøndelag, Lars Myraune, mener det ikke er noen katastrofe om det blir færre bønder i Norge. Han sa at partiet ønsker å føre en aktiv distriktspolitikk.

- Vi vil ha et levedyktig landbruk i hele landet. Men det er ikke nok, vi må begynne å overføre pengene til de som vil drive matproduksjon, og så får vi heller si at det ikke er noen katastrofe om antallet bønder går ned, sa Høyres Lars Myraune.