Alvorlig tilsynssak i Helse Nord-Trøndelag

En sykehuslege er tatt ut av tjeneste i en klinikk i Helse Nord-Trøndelag. Helse Nord-Trøndelag ønsker ikke å si hva dette gjelder, men de tar saken svært alvorlig.

Marit Dypdal Kverkild

Fylkeslege Marit Kverkild bekrefter overfor NRK at det er opprettet en tilsynssak, som de håper kan avsluttes før jul.

Foto: NRK

– Helse Nord-Trøndelag kan bekrefte at det pågår et tilsyn, der Fylkeslegen har valgt å sende den aktuelle sak til Statens helsetilsyn, sier kommunikasjonssjef i Helse Nord-Trøndelag, Svein Karlsen til NRK.

Lege ut av tjeneste

Han vil ikke gå inn på hva saken dreier seg om eller hvor omfattende den er. Men han bekrefter at en sykehuslege er tatt ut av tjeneste.

– Med bakgrunn i dette tilsynet har Helse Nord-Trøndelag valgt å ta en av våre ansatte leger ut av tjeneste. Vedkommende er fritatt for arbeidsplikten så lenge tilsynet pågår, sier Karlsen.

– Dypeste alvor

Fylkeslege Marit Kverkild bekrefter overfor NRK at det er opprettet en tilsynssak, som de håper kan avsluttes før jul. Mer vil hun ikke si om saken. Det vil heller ikke Karlsen.

– Vi tar tilsynet på dypeste alvor og bidrar med det som forventes i forhold til tilsynet og svarer som best vi kan på de spørsmål tilsynsmyndighetene stiller, sier Karlsen og legger til at de vil rette seg etter de vedtak helsetilsynet fatter.

Video fra Trøndelag

Arnt Helge Volden gjorde et oppsiktsvekkende funn da han gikk seg på et hvalbein i Agdenes. som trolig er mellom 8000-12000 år gammel i Agdenes
Trøndere har alltid satt pris på en god kopp kaffe, men for 20 år siden ble vi introdusert for en ny smaksopplevelse - siden da har det dromedar kaffebar blitt en stor og sentral del av Trondhjems kaffekultur .
En kulokk av Grieg stod på programmet da musikere fra Luftforsvarets musikkorps opptrådte for et helt nytt publikum på Skatval i dag.