Alvorlig syk av influensa

En kvinne i tjueåra behandles i respirator ved Sykehuset Levanger.

- Kvinnen behandles i respirator ved intensivenheten. Tilstanden er alvorlig men stabil, opplyser lege og infeksjonsmedisiner Arne Mehl i ei pressemelding.

Innlagt i forrige uke

Kvinnen har vært innlagt ved sykehuset i elleve dager.

Pasienten har testet negativt for ny influensa A. Men den kliniske vurderinga tilsier at sykdommen er forårsaket av H1N1-viruset.

Dette forklares med at det nok ei viss tid før kvinnen ble innlagt på sykehus.

Vaksinerer helseansatte

Samtidig opplyser Helse Nord-Trøndelag at sykehusene i fylket har beredskapsplaner for en videre utviklling av pandemien.

I tillegg er nær halvparten av de ansatte vaksinert mot svineinfluensa.

- Vaksineringa fortsetter så snart vi får tilstendt mer vaksine, sier smittevernrådgiver Kolbjørn Thun i Helse Nord-Trøndelag.Video fra Trøndelag

Nå åpner over fire mil med nye skuterløyper i Tydal. Kommunen er den første som åpner løyper for rekreasjonskjøring i Sør-Trøndelag.
Arnt Helge Volden gjorde et oppsiktsvekkende funn da han gikk seg på et hvalbein i Agdenes. som trolig er mellom 8000-12000 år gammel i Agdenes
Trøndere har alltid satt pris på en god kopp kaffe, men for 20 år siden ble vi introdusert for en ny smaksopplevelse - siden da har det dromedar kaffebar blitt en stor og sentral del av Trondhjems kaffekultur .