NRK Meny
Normal

Almlid avviser kritikk

Styreleder i Helse Midt-Norge, Kolbjørn Almlid, avviser at han visste mer om ambulansesaken i Helse Midt-Norge enn han har gitt uttrykk for.

Kolbjørn Almlid
Foto: Ørn E. Borgen / Scanpix

Flere har stilt spørsmål om styreleder i Helse Midt-Norge, Kolbjørn Almlids, og styrets kjennskap til anbudsskandalen rundt ambulansetjenesten i Midt-Norge

Både tillitsvalgte og lederen i Stortingets helse- og sosialkomite, Harald Nesvik, hevdet dette torsdag - samme dag som administrerende direktør i Helse MN, Jan Eirik Thoresen, trakk seg.

- Jeg har aldri hatt et møte med noen ambulansedriver. Dette er det administrasjonen som har holdt på med, slik det skal være. Vi lar advokatfirmaet få alle papirer. Jeg har aldri vært nær saken, sier Almlid.

Se direktøren trekke seg:

Video nsps_upload_2008_10_30_21_26_50_119.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Holdt hemmelig

Styreleder Koldbjørn Almlid hevder imidlertid at styret ikke hadde full kjennskap til saken før rapporten kom. Allikevel tar han kritikk på at vedtaket om å gi mer penger til Namsos Trafikkselskap og Inn Trøndelag ambulanse ble holdt hemmelig.

- Grunnen til at vi gjorde det, var at det var forretningsforbindelser som vi måtte uttale oss om. Slikt skal egentlig unntas offentlighet, så vi burde sladdet ut det og latt resten være offentlig, det var dumt, sier Almlid.

Brøt regler

Helse Midt-Norge har fått sterk kritikk for sin framgangsmåte i den såkalte ”ambulansesaken”. En ekstern gjennomgang av prosessen rundt hvem som fikk anbudet på ambulansekjøring, og senere de økonomiske ekstratilskuddene dette firmaet fikk, konkluderer med at helseforetaket på flere områder har brutt reglene.