NRK Meny
Normal

Almlid avviser kritikk

Styreleder i Helse Midt-Norge, Kolbjørn Almlid, avviser at han visste mer om ambulansesaken i Helse Midt-Norge enn han har gitt uttrykk for.

Kolbjørn Almlid
Foto: Ørn E. Borgen / Scanpix

Flere har stilt spørsmål om styreleder i Helse Midt-Norge, Kolbjørn Almlids, og styrets kjennskap til anbudsskandalen rundt ambulansetjenesten i Midt-Norge

Både tillitsvalgte og lederen i Stortingets helse- og sosialkomite, Harald Nesvik, hevdet dette torsdag - samme dag som administrerende direktør i Helse MN, Jan Eirik Thoresen, trakk seg.

- Jeg har aldri hatt et møte med noen ambulansedriver. Dette er det administrasjonen som har holdt på med, slik det skal være. Vi lar advokatfirmaet få alle papirer. Jeg har aldri vært nær saken, sier Almlid.

Se direktøren trekke seg:

Video nsps_upload_2008_10_30_21_26_50_119.jpg

Holdt hemmelig

Styreleder Koldbjørn Almlid hevder imidlertid at styret ikke hadde full kjennskap til saken før rapporten kom. Allikevel tar han kritikk på at vedtaket om å gi mer penger til Namsos Trafikkselskap og Inn Trøndelag ambulanse ble holdt hemmelig.

- Grunnen til at vi gjorde det, var at det var forretningsforbindelser som vi måtte uttale oss om. Slikt skal egentlig unntas offentlighet, så vi burde sladdet ut det og latt resten være offentlig, det var dumt, sier Almlid.

Brøt regler

Helse Midt-Norge har fått sterk kritikk for sin framgangsmåte i den såkalte ”ambulansesaken”. En ekstern gjennomgang av prosessen rundt hvem som fikk anbudet på ambulansekjøring, og senere de økonomiske ekstratilskuddene dette firmaet fikk, konkluderer med at helseforetaket på flere områder har brutt reglene.

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.