Alliancegrøt

 

Alliancegrøt
Foto: Jørn Haudemann-Andersen / NRK

Alliancegrøt

1 boks seterrømme
50 g smør
250 g hvetemel
1,5 l  H-melk
Salt

Smelt smør og ha i rømme. Tilsett hvetemel under kraftig røring slik at det ikke blir klumper. Spe med kokende melk til ønsket konsistens.

Smak til med salt.

Serveres med sukker, kanel og rosiner. 

Et ”kokketips” er å røre 100 gram av hvetemelet inn i litt av melken, mens den ennå er kald, og regulere tykkelsen på grøten med å tømme jevningen i den kokende grøten, under omrøring. Dette fordi jevningen av rømme, smør og mel lett blir tykk og tung å jobbe med.

Video fra Trøndelag

Arnt Helge Volden gjorde et oppsiktsvekkende funn da han gikk seg på et hvalbein i Agdenes. som trolig er mellom 8000-12000 år gammel i Agdenes
Trøndere har alltid satt pris på en god kopp kaffe, men for 20 år siden ble vi introdusert for en ny smaksopplevelse - siden da har det dromedar kaffebar blitt en stor og sentral del av Trondhjems kaffekultur .
En kulokk av Grieg stod på programmet da musikere fra Luftforsvarets musikkorps opptrådte for et helt nytt publikum på Skatval i dag.