«Mini» blir sportslig leder i Strindheim

Jahn Ivar «Mini» Jakobsen signerte fredag kontrakt med 2. divisjonsklubben Strindheim. Han blir sportslig leder i klubben.

Jahn Ivar Mini Jacobsen

Jahn Ivar «Mini» Jakobsen.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Kilde: NTB/NRK

Det bekrefter klubbens hjemmeside. Den tidligere Rosenborg-spilleren har ikke hatt en rolle i toppfotballen etter at han la opp som spiller i 1999, men har tidligere trent aldersbestemte lag i Strindheim.

– Jeg har lyst til å bidra inn mot en klubb og få erfaring fra det. Jeg vil være i en klubb, ikke bare snakke om fotball i et studio, sier Mini til NRK.

Etter at han plasserte fotballskoene på hylla er han kjent som fotballekspert i TV 2, en jobb han vil fortsette med i 2015.

Skal holde seg i bakgrunnen

Klubben fra Trondheim rykket opp fra 3. divisjon i fjor. Denne sesongen spiller den i 2. divisjon avdeling 2. Der håper de at de kan holde seg.

– Målet er å holde seg, ja. Så har vi et mål om å rykke opp på lang sikt, men vi får se hvordan det går.

Jakobsen skal være sportslig ansvarlig for flere av klubbens lag, ikke bare førstelaget. Men han vil ikke blande seg for mye med trenerne.

– Jeg skal ikke være med så mye på treningsfeltet. Trenerne der har gjort en god jobb, men jeg skal være en samtalepartner, sier Mini.

Og legger til:

– Jeg har jo tross alt litt erfaring.

Beholder fotballskoa på hylla

Mini har en innholdsrik karriere bak seg på fotballbanen. Han står bokført med 65 landskamper for Norge, og har spilt over 180 kamper for RBK. Han har også vært utenlandsproff i sveitsiske Young Boys, tyske Duisburg og belgiske Lierse.

Men noe comeback blir det nok ikke. Det tror han ikke at han er god nok til.

– Hvis vi står med sju mann kan det hende. Vi må være åtte mann for å starte en kamp, sier Mini og ler.

Video fra Trøndelag

Arnt Helge Volden gjorde et oppsiktsvekkende funn da han gikk seg på et hvalbein i Agdenes. som trolig er mellom 8000-12000 år gammel i Agdenes
Trøndere har alltid satt pris på en god kopp kaffe, men for 20 år siden ble vi introdusert for en ny smaksopplevelse - siden da har det dromedar kaffebar blitt en stor og sentral del av Trondhjems kaffekultur .
En kulokk av Grieg stod på programmet da musikere fra Luftforsvarets musikkorps opptrådte for et helt nytt publikum på Skatval i dag.