NRK Meny
Normal

«Dark Room»-saken: 27-åring dømt for overgrep mot barn

En 27 år gammel trønder er dømt til fengsel i ett år og seks måneder for seksuelle overgrep i «Dark Room»-saken. Mannen ble dømt på alle fem tiltalepunktene.

Trondheim tinghus

27-åringen fra Trondheim erkjente straffskyld på alle fem tiltalepunkt da rettssaken gikk i Sør-Trøndelag tingrett i begynnelsen av april.

Foto: Sigurd Steinum / NRK

Det er i tråd med aktor Marianne Høyers påstand. Hun ba om fengsel i ett år og seks måneder, med seks måneder tilståelsesrabatt trukket fra.

Den 27 år gamle mannen fra Trondheim, som nå er bosatt i Danmark, erkjente straffskyld på alle fem tiltalepunktene mot ham under rettssaken i Sør-Trøndelag tingrett tidligere i april. Han får dermed straffereduksjon på seks måneder.

Hadde 4600 bilder med seksuelle overgrep mot barn

27-åringen er blant annet dømt for seksuell omgang med barn under 16 år, etter at han møtte ei 14 år gammel jente og innledet et forhold til henne i Bergen.

Fra 2011 til 2013 chattet trønderen med 24-åringen som var den første som ble tatt i Dark Room-saken, om seksuell omgang med barn. 24-åringen ble i november dømt til tre år og åtte måneder i fengsel. 27-åringen skal ha delt kontaktinformasjon til ei mindreårig jente med 24-åringen, som bidro til at 24-åringen senere hadde seksuell omgang med henne.

Marianne Høyer

Aktor Marianne Høyer la ned påstand om fengsel i ett år og seks måneder.

Foto: Helene Solheim / NRK

De to har også delt bilder og videoer med hverandre, som dokumenterer seksuelle overgrep mot barn eller som seksualiserer barn.

27-åringen er også dømt for å ha oppbevart minst 4600 bilder og ni timer film som viser overgrep mot barn eller som seksualiserer barn.

Mannen er også dømt for å forsøke å overtale fire barn mellom 12 og 15 år til å kle av seg, vise kjønnsorgan og/eller onanere foran webkamera, og for å ha utvist seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd overfor barn under 16 år via chat.

Tidligere dømt for overgrep

27-åringen er tidligere dømt for overgrep mot to barn, og han sonet den overgrepsdommen på ett års fengsel fra oktober 2011, mens han hadde kontakt med jenta i Bergen.

I retten uttalte han at han følte jenta var voksen. Det var da fem år aldersforskjell mellom dem. Tiltalte og jenta møttes flere ganger i løpet av to år, og jenta sendte også seksualiserte bilder av seg selv.

Video fra Trøndelag

På samenes festdag må den fineste stasen på. Ella (6) og lillebror Jovna gjør seg klar for feiring.
Et rådyr forvillet seg inn på flyplassen på Røros og måtte reddes ut av ansatte på lufthavna.
Marius Helmersen jobber som automatør ved Sykehuset Levanger. På fritiden bruker han all ferie og en halv million av egen lomme for å kjøre motorsykkel i ørkenen.