– Vi er svært revansjesugne

Trondheims-Ørn tapte semifinalen mot Røa. Resultatet ble til slutt 4-2 til Røa. Før kampen var Trondheims-Ørn-treneren optimistisk.

Semifinale i NM mellom Røa og Trondheims-Ørn. Kampen endte 4-2, scoringer fra henholdsvis Melhus (TØ), Leine (Røa), Engen (TØ), Åsland (Røa), Åsland igjen (Røa) og Hansen (Røa).

Trondheims-Ørn ledet lenge mot Røa, men tapte semifinalen helt mot slutten av kampen.

KAMPFAKTA:

Røa – Trondheims-Ørn 4-2 (0-1)

483 tilskuere.

Mål: 0-1 Elen Sagmo Melhus (35), 1-1 Kristine Bjørdal Leine (50), 1-2 Ingrid Syrstad Engen (51), 2-2 Therese Sessy Åsland (79), 3-2 Åsland (85), 4-2 Synne Skinnes Hansen (89).

Dommer: Marte Sørø, Molde. Gult kort: Oda Bolkan Fugelsnes, Trondheims-Ørn.

Thomas Dahle er tilbake i Trondheims-Ørn som hovedtrener og ønsker å revansjere seg i den norske cupen.

Forrige fredag kom beskjeden om at Thomas Dahle returnerer til Trondheims-Ørn etter snart to år ute av jobben. Han var tilbake på treningsfeltet mandag og startet umiddelbart med å forberede laget på NM-semien mot Røa.

– Det er flott å være tilbake og jeg er topp motivert til å gjøre en god jobb. Nå har fokuset vårt kun vært på Røa denne uka, og vi skal gjøre det vi kan for å ta oss til en ny cupfinale, sier Dahle.

Thomas Dahle

Thomas Dahle har tatt over skuta i Trondheims-Ørn igjen. Han ga seg etter Cupfinalen i 2014 mot Lillestrøm.

Foto: Trondheims-Ørn

– Gir oss en ny giv

Målvakt i Trondheim-Ørn og landslagskeeper, Kristine Nøstmo er fornøyd med å få Dahle tilbake på treningsfeltet.

– Jeg er veldig godt fornøyd med at han er tilbake. Han gir en ny giv til mange i laget. Både til nye spillere og til de som kjenner han godt. Spillerne ønsker å vise seg frem, og det er bra, sier Nøstmo.

Direkte i stilen

For selv om spillerne bare har hatt en liten uke med Dahle på treningsfeltet, merker de endringer fra Nordsteiens lederstil.

– Det er mye likt, men det er noen endringer i formasjon og i oppspillsfasen av spillet. Stilen er mer direkte og det er fokus på høyt tempo. En spiller har veldig tydelige oppgaver i Dahles filosofi, mener Nøstmo.

Kristine Nøstmo

Landslagskeeper, og målvakt i Trondheims-Ørn, Kristine Nøstmo er glad for å få gamletrener Thomas Dahle tilbake i klubben.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Dahle kjenner seg igjen i Nøstmos uttalelser.

– Jeg er veldig tydelig på hvordan vi skal fremover i banen, også ønsker jeg at det skal være så tett som mulig bakover. Jeg vil at lysten skal være mye større for å score, enn for å slippe inn mål, sier Ørn-treneren.

– Går «all-in» i cupen

Med en skuffende niendeplass og kun 16 poeng på 16 kamper har det vært en skuffende sesong for Trondheimsklubben i Toppserien. Da er det lett å ta cupen som en gulrot og ha det som fokus inn mot sesongslutt.

– Isolert sett går vi «all-in» i cupen. Det betydde mye for spillerne å få den opplevelsen i 2014, og den ønsker vi svært gjerne å oppleve en gang til. Vi er helt klart revansjesugne, og ønsker å gå ut og styre store deler av kampen mot Røa, sier Dahle.

Denne tankegangen støtter Nøstmo og ønsker å vise det norske folk at de kan spille god fotball.

– Vi er veldig revansjesugne i cupen, spesielt siden vi ikke er fornøyd med resultatene i år. Så nå går vi «all-in» i cupen, men vi nedprioriterer ikke serien selv om. Vi ønsker å vise oss fram, og spille god fotball. Det skal ikke være snakk om dårlig kvinnefotball på TV, sier Nøstmo.

Kampen spilles lørdag kl. 16 og blir overført på NRK1.

Siste fra Trøndelag

Elisabeth Strand Mølster

TV-nyheter med Elisabeth Strand Mølster

TV-nyheter med Elisabeth Strand Mølster