Hopp til innhold

– Vi er svært revansjesugne

Trondheims-Ørn tapte semifinalen mot Røa. Resultatet ble til slutt 4-2 til Røa. Før kampen var Trondheims-Ørn-treneren optimistisk.

Semifinale i NM mellom Røa og Trondheims-Ørn. Kampen endte 4-2, scoringer fra henholdsvis Melhus (TØ), Leine (Røa), Engen (TØ), Åsland (Røa), Åsland igjen (Røa) og Hansen (Røa).

Trondheims-Ørn ledet lenge mot Røa, men tapte semifinalen helt mot slutten av kampen.

KAMPFAKTA:

Røa – Trondheims-Ørn 4-2 (0-1)

483 tilskuere.

Mål: 0-1 Elen Sagmo Melhus (35), 1-1 Kristine Bjørdal Leine (50), 1-2 Ingrid Syrstad Engen (51), 2-2 Therese Sessy Åsland (79), 3-2 Åsland (85), 4-2 Synne Skinnes Hansen (89).

Dommer: Marte Sørø, Molde. Gult kort: Oda Bolkan Fugelsnes, Trondheims-Ørn.

Thomas Dahle er tilbake i Trondheims-Ørn som hovedtrener og ønsker å revansjere seg i den norske cupen.

Forrige fredag kom beskjeden om at Thomas Dahle returnerer til Trondheims-Ørn etter snart to år ute av jobben. Han var tilbake på treningsfeltet mandag og startet umiddelbart med å forberede laget på NM-semien mot Røa.

– Det er flott å være tilbake og jeg er topp motivert til å gjøre en god jobb. Nå har fokuset vårt kun vært på Røa denne uka, og vi skal gjøre det vi kan for å ta oss til en ny cupfinale, sier Dahle.

Thomas Dahle

Thomas Dahle har tatt over skuta i Trondheims-Ørn igjen. Han ga seg etter Cupfinalen i 2014 mot Lillestrøm.

Foto: Trondheims-Ørn

– Gir oss en ny giv

Målvakt i Trondheim-Ørn og landslagskeeper, Kristine Nøstmo er fornøyd med å få Dahle tilbake på treningsfeltet.

– Jeg er veldig godt fornøyd med at han er tilbake. Han gir en ny giv til mange i laget. Både til nye spillere og til de som kjenner han godt. Spillerne ønsker å vise seg frem, og det er bra, sier Nøstmo.

Direkte i stilen

For selv om spillerne bare har hatt en liten uke med Dahle på treningsfeltet, merker de endringer fra Nordsteiens lederstil.

– Det er mye likt, men det er noen endringer i formasjon og i oppspillsfasen av spillet. Stilen er mer direkte og det er fokus på høyt tempo. En spiller har veldig tydelige oppgaver i Dahles filosofi, mener Nøstmo.

Kristine Nøstmo

Landslagskeeper, og målvakt i Trondheims-Ørn, Kristine Nøstmo er glad for å få gamletrener Thomas Dahle tilbake i klubben.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Dahle kjenner seg igjen i Nøstmos uttalelser.

– Jeg er veldig tydelig på hvordan vi skal fremover i banen, også ønsker jeg at det skal være så tett som mulig bakover. Jeg vil at lysten skal være mye større for å score, enn for å slippe inn mål, sier Ørn-treneren.

– Går «all-in» i cupen

Med en skuffende niendeplass og kun 16 poeng på 16 kamper har det vært en skuffende sesong for Trondheimsklubben i Toppserien. Da er det lett å ta cupen som en gulrot og ha det som fokus inn mot sesongslutt.

– Isolert sett går vi «all-in» i cupen. Det betydde mye for spillerne å få den opplevelsen i 2014, og den ønsker vi svært gjerne å oppleve en gang til. Vi er helt klart revansjesugne, og ønsker å gå ut og styre store deler av kampen mot Røa, sier Dahle.

Denne tankegangen støtter Nøstmo og ønsker å vise det norske folk at de kan spille god fotball.

– Vi er veldig revansjesugne i cupen, spesielt siden vi ikke er fornøyd med resultatene i år. Så nå går vi «all-in» i cupen, men vi nedprioriterer ikke serien selv om. Vi ønsker å vise oss fram, og spille god fotball. Det skal ikke være snakk om dårlig kvinnefotball på TV, sier Nøstmo.

Kampen spilles lørdag kl. 16 og blir overført på NRK1.