Hopp til innhold

Ber om svar fra NFF om satsingen på kvinnefotball

Kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) mener Norges Fotballforbunds (NFF) pengebruk på kvinnefotballen ikke gjenspeiler interessen.

Kulturminister Linda Hofstad Helleland

KRITISK: Kulturminister Linda Hofstad Helleland.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

– Jeg kommer til å ta meg en prat med dem for å høre hva de gjør for at kvinnefotballen skal få en større del av midlene til NFF, sier Helleland til NRK.

Nå vil ministeren møte forbundet for å høre hva de vil gjøre for å rette opp i ulikhetene.

– Når vi vet hvor stor interessen er blant jenter for å spille fotball, så gjenspeiler ikke det seg i satsingen til Norges Fotballforbund, sier hun.

– Ser frem til forslag

Kulturminister Linda Hofstad Helleland var nylig i møte med en gruppe av ni tidligere idrettsledere, de såkalte «Ni eldre menn» som består av Vidar Bøe, Ivar Egeberg, Nils Arne Eggen, Iver Hole, Svein Haagenrud, Johan Kaggestad, Bjørn Ruud, Bjørge Stensbøl og Otto Ulseth.

Der fikk hun klare tilbakemeldinger på hvordan de oppfattet situasjonen i norsk idrett akkurat nå.

Konstituert generalsekretær i Fotballforbundet Kai-Erik Arstad.

SVARER: Konstituert generalsekretær Kai-Erik Arstad i fotballforbundet.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Et av forslagene fra gruppen var at det skal øremerkes midler til satsing på toppfotballen for kvinner.

– Jeg synes det er et interessant innspill.

– Jeg skal treffe fotballforbundet, og jeg ser frem til å høre hvilke forslag de har, kommenterer kulturministeren.

Pengene har uteblitt

Investor Per Berg er en av dem som har investert mest penger på kvinnefotball i Norge. Han ønsker statsrådens utspill velkommen.

LSK-patrioten har bidratt med flere titalls millioner til herrelaget, men for noen år siden bestemte han seg for å sponse også LSK Kvinner.

De sportslige resultatene har vært fantastiske. Laget tok nylig «the double» for tredje gang på rad, men pengene har latt vente på seg.

– Vi satset hardt og gikk inn med mye penger, og håpet at inntektene ville komme fra sponsorer og NFF når resultatene kom. Det har vi dessverre ikke greid, sponsorinntektene er relativt små og støtten fra fotballforbundet har ikke blitt noe større, forteller han.

– Øker ressursene

Konstituert generalsekretær i NFF, Kai-Erik Arstad, er ikke helt enig i kritikken fra Berg og kulturministeren.

– Vi kan alltid diskutere om vi gjør nok, men fra 2016 til 2017 er det en betydelig økning i ressursene vi bruker på toppfotballen for kvinner. Til neste år bruker vi nesten 30 millioner kroner, blant annet inkludert stipendordninger til toppspillere, sier Arstad, som anslår at økningen totalt sett kan bli på tre millioner kroner fra fjoråret.

Serieforeningen for kvinnefotball (SKF) har imidlertid stilt et krav om en økning på 12-13 millioner kroner for 2017-sesongen.

Nestleder Richard Jansen vil vente med å kommentere saken til budsjettforslaget formelt blir innstilt av forbundsstyret.

Styret skal behandle saken onsdag.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal