Hopp til innhold

Ber om svar fra NFF om satsingen på kvinnefotball

Kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) mener Norges Fotballforbunds (NFF) pengebruk på kvinnefotballen ikke gjenspeiler interessen.

Kulturminister Linda Hofstad Helleland

KRITISK: Kulturminister Linda Hofstad Helleland.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

– Jeg kommer til å ta meg en prat med dem for å høre hva de gjør for at kvinnefotballen skal få en større del av midlene til NFF, sier Helleland til NRK.

Nå vil ministeren møte forbundet for å høre hva de vil gjøre for å rette opp i ulikhetene.

– Når vi vet hvor stor interessen er blant jenter for å spille fotball, så gjenspeiler ikke det seg i satsingen til Norges Fotballforbund, sier hun.

– Ser frem til forslag

Kulturminister Linda Hofstad Helleland var nylig i møte med en gruppe av ni tidligere idrettsledere, de såkalte «Ni eldre menn» som består av Vidar Bøe, Ivar Egeberg, Nils Arne Eggen, Iver Hole, Svein Haagenrud, Johan Kaggestad, Bjørn Ruud, Bjørge Stensbøl og Otto Ulseth.

Der fikk hun klare tilbakemeldinger på hvordan de oppfattet situasjonen i norsk idrett akkurat nå.

Konstituert generalsekretær i Fotballforbundet Kai-Erik Arstad.

SVARER: Konstituert generalsekretær Kai-Erik Arstad i fotballforbundet.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Et av forslagene fra gruppen var at det skal øremerkes midler til satsing på toppfotballen for kvinner.

– Jeg synes det er et interessant innspill.

– Jeg skal treffe fotballforbundet, og jeg ser frem til å høre hvilke forslag de har, kommenterer kulturministeren.

Pengene har uteblitt

Investor Per Berg er en av dem som har investert mest penger på kvinnefotball i Norge. Han ønsker statsrådens utspill velkommen.

LSK-patrioten har bidratt med flere titalls millioner til herrelaget, men for noen år siden bestemte han seg for å sponse også LSK Kvinner.

De sportslige resultatene har vært fantastiske. Laget tok nylig «the double» for tredje gang på rad, men pengene har latt vente på seg.

– Vi satset hardt og gikk inn med mye penger, og håpet at inntektene ville komme fra sponsorer og NFF når resultatene kom. Det har vi dessverre ikke greid, sponsorinntektene er relativt små og støtten fra fotballforbundet har ikke blitt noe større, forteller han.

– Øker ressursene

Konstituert generalsekretær i NFF, Kai-Erik Arstad, er ikke helt enig i kritikken fra Berg og kulturministeren.

– Vi kan alltid diskutere om vi gjør nok, men fra 2016 til 2017 er det en betydelig økning i ressursene vi bruker på toppfotballen for kvinner. Til neste år bruker vi nesten 30 millioner kroner, blant annet inkludert stipendordninger til toppspillere, sier Arstad, som anslår at økningen totalt sett kan bli på tre millioner kroner fra fjoråret.

Serieforeningen for kvinnefotball (SKF) har imidlertid stilt et krav om en økning på 12-13 millioner kroner for 2017-sesongen.

Nestleder Richard Jansen vil vente med å kommentere saken til budsjettforslaget formelt blir innstilt av forbundsstyret.

Styret skal behandle saken onsdag.

Sportsnyheter

Haaland høgt

Haaland med fire mål (!) - blir hylla for ekstrem skåring

Erling Braut Haaland herja for Manchester City med fire mål mot Wolverhampton. Og det var spesielt eitt mål som tok pusten frå «alle».

Siste nytt

  • Rosenborg ydmyket av Brann

    Brann kjørte over Rosenborg fra start til slutt foran et fullsatt Brann Stadion. Det endte i raseri for Ole Sæter da han ble byttet ut og ga et kraftig slag i plastikken på innbytterbenken. Overkjøringen fra hjemmelaget stoppet ikke før det sto 3–0.

    – Det er slik vi skal spille. Når det kommer et lag som også har lyst til å spille, så blir det en bra fotballkamp, sier Niklas Castro til TV 2 rett etter kampslutt med et lurt smil om munnen.

    Med det sørget Brann for tabelltopp med ett poeng foran Bodø/Glimt og Molde, med henholdsvis to og én kamp mer spilt. Rosenborg på sin side mistet litt av kontakten med toppen av Eliteserien, de er nå på 5. plass og er fem poeng bak Brann.

    Det skulle ikke ta mer enn 3 minutter før Ole Didrik Blomberg fant veien til nettmaskene. På grasiøst vis feiret han med en baklengs salto i solskinnet.

    Deretter sørget Aune Heggebø for å doble ledelsen og Niklas Castro toppet kransekaken med sin 3-0-scoring.

    – Nå rakner Rosenborg, var den korte oppsummeringen fra Øyvind Alsaker.

    Football, Eliteserien, Brann - Rosenborg
    Foto: BILDBYRÅN
  • Ivanovic herjet – sikret LSK-seier med to mål

    Den serbiske landslagsspilleren Miljana Ivanovic ble den store helten for LSK kvinner hjemme mot Kolbotn lørdag. Hun scoret begge målene for vertene i 2-1-seieren.

    – Avslutningen hennes er iskald. Hun avgjør det hele, sa NRK-ekspert Carl-Erik Torp om matchvinnermålet som kom i det 84. minutt.

    Etter matchvinnerscoringenpådro Ivanovic seg en ordentlig smell og ropte mot benken. Hun klarte likevel å fullføre kampen og kunne derfor juble for seieren med lagvenninnene.

    LSK Kvinner har vunnet sine tre siste hjemmekamper.

    Etter lørdagens kamp er LSK Kvinner på tredjeplass på tabellen med tolv poeng, mens Kolbotn er nummer åtte med tre poeng.

  • Berge og Burnley på vei ned etter stortap

    Håpet om fornyet Premier League-kontrakt svinner for Sander Berge og hans Burnley, som lørdag tapte 1-4 hjemme for Newcastle.

    Samtidig tok Nottingham Forest et kjempesteg mot ny kontrakt ved å slå allerede fortapte Sheffield United 3-1 på bortebane. Callum Hudson-Odoi ble stor helt med to mål.

    (NTB)

    Premier League - Burnley v Newcastle United
    Foto: Jason Cairnduff / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal