Marita Skammelsrud Lund og Marit Sandvei, som mandag la opp, var tatt ut i landslagstroppen til Tyskland-kampen i neste uke. Til NRK oppgir både 27-åringen og 29-åringen at motivasjon er grunnen til at de ikke fortsetter.
– Det er vurderingen av totalsituasjonen i forhold til å ha nok motivasjon og «drive» til å utvikle seg som fotballspiller, kombinert med jobb og samboer, sier Skammelsrud Lund til NRK.
– Jeg har spilt lenge i toppserien nå og man merker at den sulten og iveren etter å utvikle seg for å bli bedre er ikke til stede lengre, forteller Sandvei til NRK.
SISTE GANG: Marit Sandvei har spilt for LSK Kvinner for siste gang.
Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix– Kan svekke A-landslaget
Tidligere har Lene Mykjåland signalisert at hun vil legge opp etter denne sesongen på grunn av manglende motivasjon, hvis hun ikke går til PSG.
Beslutningen gjør at de to ikke spiller EM for Norge neste år. Fagsjef for kvinnefotball Even Pellerud synes det er synd at de to bærebjelkene ikke blir med til EM. Pellerud tror konkurranseklimaet på landslaget blir svakere, men synes det er positivt at yngre spillere vil få muligheten.
– Det kan oppfattes som voldsomt for A-landslaget på kort sikt og det kan være utfordrende siden man har et EM-sluttspill i 2017. Det er ingen tvil om at man hadde trengt de to spillerne, Mykjåland og andre i samme kategori i toppform neste sommer, forteller Pellerud til NRK.
UTFORDRENDE: Even Pellerud tror konkurransen på A-landslaget kan bli svekket på kort sikt. Her er Pellerud med Skammelsrud Lund og flere andre landslagsspillere under sin tid som landslagssjef.
Foto: Roald, Berit / NTB scanpix– Begge begrunnet valget med manglende motivasjon. Er det attraktivt å spille på landslaget og i toppserien?
– Ja. Det ikke er så veldig ofte at landslagsspillere legger opp så tidlig. Det er litt spesielle forhold og det er vanskelig å vurdere totalmotivasjonen.
– Ikke politisk korrekt å si
Før cupfinalen advarte Emilie Haavi om at forskjellene på klubbene er for stor. Hun mener at toppserien bør kuttes ned til åtte lag.
– Det er to, tre, kanskje fire lag som holder et bra nivå. Så er det for langt ned til resten, fortalte Haavi til NRK.
Haavi støttes av lagvenninne Mykjåland som mener at 14/15 år gamle jenter som debuterer i toppserien får en for tidlig utvikling.
– Det er kanskje ikke helt politisk korrekt å si det, men jeg synes det er litt for mye breddetenking når det kommer til toppfotball. Alle skal med, men man må tenke spissing og topping også, forklarte Mykjåland til NRK.
Det er Pellerud helt enig i og mener at gjennomsnittsalderen i toppserien er for lav, men mener at NFF ikke kan løse problemet alene.
– Hvis en får en debut i ung alder kan det bli slitasje på både kropp og psyke, forteller Pellerud.