– I bedre form enn noen gang før

Petter Solberg er i Stjørdal for å jakte på sin første VM-rundeseier i Norge.

Petter Solberg

Petter Solberg håper han tar sin første VM-seier i Norge på Lånkebanen i helga.

Foto: Bjørn Solli / NRK

Det er fjerde gang østfoldingen stiller til start på en VM-runde på Lånkebanen. Han har aldri lyktes med å gå til topps der, men er ikke nervøs av den grunn.

– Jeg føler meg ganske rolig og avslappa. Jeg er veldig trygg. Det har vært god planlegging og jeg vant forrige løp, så jeg føler meg ganske sterk. Jeg føler meg kanskje bedre enn noensinne til å kjøre her på Hell og i Norge, sier Solberg, til NRK.

Alt kan gå galt

I 2013 var det EM-runde på Lånkebanen. Da endte Solberg på en 13. plass. I 2014 kjørte han inn til en andreplass.

I 2015 ble han nummer sju etter å ha misset i semifinalen, mens han ble nummer fire i fjor.

– Alt kan jo gå galt. Det har vi jo sett på mange andre løp, men man må bare prøve å ha kontroll på hvert område så å si, men når man kommer på banen så er det så mange konkurrenter som man ikke kan kontrollere, og da er det fort gjort at uforutsette ting kan skje, sier Solberg.

– Men vi blir lurere med årene, så vi får bare prøve å lure dem, smiler han.

Sønnen tar innpå

Oliver Solberg, rallykjører

Oliver Solberg kjører i pappa Petters bilspor.

Foto: Roald Marker / NRK

Oliver Solberg (15) er ikke gammel nok til å få førerkort, men har allerede begynt å markere seg. Nå har han søkt om å få kjøre EM i rallycross Höljes 1. og 2. juli.

Petter Solberg legger ikke skjul på at han frykter det kan påvirke hans egen kjøring dersom sønnen skal i aksjon. Da Oliver Solberg sist helg tok sin første seier i rallycross i svenske Arvika, var det en stor påkjenning for den tidligere verdensmesteren i rally og rallycross.

– Jeg vet hvordan det var i helga. Jeg var så nervøs og stressa. Nå skal jeg kjøre VM og fokusere på dette teamet. Skal han kjøre i tillegg da, tror jeg at jeg kommer til å bli nervøs, sier Petter.