– Hadde ingen intensjon om å ta livet hennes

27-åringen som er siktet for å ha tatt livet av kona si på Melhus, sa i avhør tirsdag kveld at han ikke hadde noen intensjon om å ta livet av henne.

Krimteknikere
Foto: Morten Andersen / NRK

Det sier forsvareren hans, Tore Angen, til NRK tirsdag kveld.

angen

Tore Angen er siktedes forsvarer.

Foto: Jørn Haudemann-Andersen/NRK

Mannen ble avhørt i flere timer fra klokken 16 tirsdag kveld.

Angen sier at hans klient skal ha havnet i basketak med den nå avdøde kvinnen.

Sier han ikke kjenner dødsårsaken

– Det skal ha kommet til håndgemeng, og siktede sier det var kvinnen som gjorde det første utfallet mot ham, forklarer Angen.

I avhør hevdet mannen videre at kvinnen fremdeles var i live da han forlot åstedet. Forsvarer Angen sier siktede derfor ikke vet hva som eksakt forårsaket dødsfallet.

Mannen ble pågrepet og siktet mandag kveld, kort tid etter at kona ble funnet død. Mannen var for sliten til å bli avhørt før tirsdag klokken 16.

Aksepterer varetekt

Siktede har akseptert varetektsfengsling i fire uker, mens etterforskningen pågår.

Paret, som opprinnelig kommer fra Afghanistan, bodde ikke på samme adresse. De har et felles barn på to år, som var sammen med faren da han ble pågrepet.

Kvinnen skal ha ønsket skilsmisse fra sin mann, og hadde tidligere vært i kontakt med politiet fordi hun har følt seg truet av ektemannen. I forbindelse med disse truslene ble hun utstyrt med en voldsalarm fra i slutten av august. Hun anmeldte ektemannen samme dag som hun ble drept. Spesialenheten for politisaker skal nå vurdere om politiet i Melhus gjorde en god nok jobb i forkant av drapet.