– Fornøyd med å få ny hovedeier

300 ansatte i Bergen Group Fosen på Rissa får ny hovedeier. – Vi får en tryggere framtid i alle fall på kort sikt, sier hovedverneombud Dag Erik Tellefsen.

Bergen Group, Fosen

Ansatte i Bergen Group Fosen på Rissa får ny hovedeier fra Ukraina.

Foto: Bergen Group

På et møte i dag ble de ansatte informert om at hjørnesteinsbedriften i Rissa får ny hovedeier.

Morkonsernet Bergen Group har inngått en avtale med JSV Zaliv Shipyard. Det ukrainske verftet overtar 51 prosent av aksjene i skipsbyggingsdivisjonen til Bergen Group.

Kjøpesummen er vel 110 millioner kroner, skriver avisa Fosna-Folket.

Bra for ansatte

Alle de 300 ansatte i Bergen Group Fosen på Rissa går nå ut i tre uker ferie. Hovedverneombud Dag Erik Tellefsen mener dette er ei bra melding å få for de ansatte.

– Vi er veldig fornøyd og står sterkere med en ny utenlandsk hovedeier, så lenge det ikke blir gjort forsøk på utflagging, sier Tellefsen til NRK.

Foreløpig vet de ansatte ikke så mye om den nye hovedeieren.

– Vi regner med at ledelsen har funnet en seriøs aktør, sier Tellefsen.

Når nye markeder

Administrerende direktør i Bergen Group, Asle Solheim, er også godt fornøyd med den nye hovedeieren av skipsbyggingsdivisjonen.

– Bergen Group er svært fornøyde med å ta konsernets skipsbyggingaktiviteter til et nytt nivå. Den nye konstellasjonen bringer inn en strategisk partner. Den vil styrke kontrollen av verdikjeden. Både fra grunnleggende design, detaljprosjektering og skrogkonstruksjon til endelig levering av skipene, sier Solheim i ei børsmelding.

Ny hovedeier og styreleder Mykola Kuzmenko i Zaliv Shipyard sier dette om avtalen som er inngått:

- Vi er glade for å forene krefter med Bergen Group. Det gir Zaliv en spennende mulighet til å nå nye markeder. Selskapene vil sammen bli en betydelig og konkurransedyktig aktør, innen ulike markedssegmenter for skipsbygging, sier styrelederen i det ukrainske selskapet, Mykola Kuzmenko, i ei melding som er sendt ut.