Kommunen er bekymret for arbeidsplassene på Hanøytangen

Nok en Hordalandsbedrift får utenlandske eiere. Bergen Group selger Hanøytangen til danske Semco Maritime.

Selger Hanøytangen

SELGER: Bergen Group selger Hanøytangen til danske Semco Maritime.

– Det er ikke gode tider i denne næringen, men nå tar det danske selskapet over virksomhetsoverdragelsen og skal ta tar vare på de ansatte. Går det slik jeg håper så vil dette segmentet innen olje og gass vokse, og da håper vi på økt aktivitet og flere ansatte sier, Siv Høgtun, ordfører i Askøy kommune (H).

Siv Høgtun

BEKYMRET: Siv Høgtun er bekymret for arbeidsplassene på Hanøytangen.

Foto: Aleksander Vallestad / NRK

Prisen for verftsområdet er 245 millioner kroner, og eiendommene selges til selskapet Hellik Teigen AS. Bergen Group har nå 40 ansatte på stedet.

– Vi håper det skal være nok plass til alle de ansatte, men det kommer an på at danskene klarer å skape nok oppdrag på riggene. Det vil det være rom for alle, men vi vet ikke hvordan fremtiden blir, sier Magnus Stangeland, styreleder i Bergen Group.

Nedbetaling av gjeld

Stangeland forteller at salget var nødvendig for at de skulle komme seg videre, siden pengene skal brukes til å betale ned gjeld.

selger

NØDVENDIG: – Salget var nødvendig for at vi skal komme oss videre, sier Magnus Stangeland.

– Markedet er slik. Skal du klare deg i dag, så må du se omverden rundt deg. Uten internasjonal oppfølgning med større selskap så klarer vi det ikke, sier Stangeland.

Tung dag

Bedriften har vært styrelederens hjertebarn, og han innrømmer at det har vært en tung dag.

– Om jeg skal være ærlig, så kjenner jeg det godt inne i hjerteroten. Jeg har brukt siste delen av mitt liv til å bygge opp denne bedriften, sier Stangeland.

Selv om det er trist for han, er han klar på at det var nødvendig for å komme seg videre.

– Vi gir oss ikke med dette. Vi skal fremdeles være på Hanøytangen, for vi skal videreutvikle Bergen Group services, men det var nødvendig å selge for å komme oss videre, sier han.

Stangeland liker ikke at flere industribedrifter selger til utenlandske aktører.

– Jeg må være ærlig å si at jeg ikke liker det, men jeg ser hva som skjer. Det er blitt sånn at vi er ikke konkurranse dyktig i Norge i dag, legger han til.