Ansetter 130 nye arbeidere

Skipsverftet på Fosen har fulle ordrebøker ut 2013, og ansetter 130 nye arbeidere for å få unna arbeidet.

Fosen

Skipsverftet i Rissa har mange oppdrag for tiden, og har arbeid til alle ut neste år.

Foto: NRK

Lars Rennemo

Lars Rennemo trives godt på Kvithyll.

Foto: NRK

Ledelsen i Bergen Group Fosen regner også med flere nye ordrer etter at de er ferdige med det de jobber med nå.

– Nok å gjøre

– Jeg borer hull til et fundament for ei kran. Nå er det kjempeartig her på verftet. Det er nok å gjøre for både faste ansatte og innleide arbeidere, sier industrimekaniker Lars Rennemo, som til daglig jobber i firmaet Follatech AS.

For i tørrdokken på Kvithyll i Rissa er snart ett skip ferdig. I forrige uke ankom et nytt skrog som nå skal utsmykkes.

– Dette er en ideell situasjon for oss. Nå får vi utnyttet verftet fullt ut, sier administrerende direktør Arnar Ulseth ved Bergen Group Fosen.

Snart 700 arbeidere

Nå har selskapet 250 egne ansatte i fullt arbeid ut 2013, men selskapet må leie inn mange arbeidere for å få ferdig skipene som ligger på Kvithyll. Nå trenger de 130 nye arbeidere ganske snart.

Arnar Ulseth

Direktør Arnar Ulseth lover arbeiderne nok å gjøre ut 2013.

Foto: NRK

– I løpet av våren og forsommeren skal vi opp i nærmere 700 ansatte totalt sett, sier direktøren på Kvithyll.

Nå har Fosen-verftet kontrakt på to skip, men de regner med at konstruksjonsskipet "Grand Canyon" er en type som vil gi flere kontrakter. Allerede nå har de avtale om å levere to slike skip til.

Jobber på havbunnen

– Dette er et konstruksjonsskip som vi kaller det. Det utfører arbeid på havbunnen. Det kan være løfting og senking av tunge komponenter. Det kan også være grøftegraving eller legging av kabel og rør, sier Ulseth.

I dag har altså verftet i Rissa arbeid ut neste år, men de tror slike skip vil gi nye kontrakter i et tøft internasjonalt marked.

– Dette er avanserte skip som skal bygges på kort tid. Det krever en høy kvalitet og driftssikkerhet. Det er ikke så mange andre verft som klarer akkurat den kombinasjonen, mener Arnar Ulseth.