– De har et helt spesielt kokkemiljø

Rica-hotellene i Trondheim får skryt for å ha skapt et stort og godt miljø for matkunst i Trondheim.

NM i kokkekunst
Foto: Bent Lindsetmo / NRK

Svein Magnus Gjønvik

Svein Magnus Gjønvik sier det er det er et svært godt miljø for kokkefaget i Trondheim.

Foto: Bent Lindsetmo / NRK

Tolv finalister har i kveld knivet om å kunne smykke seg med tittelen «norgesmester i kokkekunst».

Leder i NM i kokkekunst 2012, Svein Magnus Gjønvik, mener at Trondheim har et helt spesielt kokkemiljø.

– De som er her i kveld representerer to Rica-hoteller i byen. Det miljøet de to hotellene har bygd opp rundt mat er helt spesielt, sier Gjønvik til NRK.

7 av 12 finalister er trøndere

Han mener at kjøkkensjefene og ledelsen på hotellene skal ha ros for den jobben de har gjort for å skape et så godt kokkemiljø i byen. I år er sju av tolv finalister trøndere.

– Den gode innsatsen betaler seg med at de blir plukket ut til konkurranser som dette, sier Gjønvik.

Han er også glad for at hotellene har et sterkt fokus på lokal mat.

– De har klart å skape et godt miljø for kokkefaget i sine bedrifter, og det skal de være stolt av, sier Gjønvik.

NM i kokkekunst

Dette er noe av det som ble laget under norgesmesterskapet.

Foto: Bent Lindsetmo / NRK