Tolv finalister har i kveld knivet om å kunne smykke seg med tittelen «norgesmester i kokkekunst».
Leder i NM i kokkekunst 2012, Svein Magnus Gjønvik, mener at Trondheim har et helt spesielt kokkemiljø.
– De som er her i kveld representerer to Rica-hoteller i byen. Det miljøet de to hotellene har bygd opp rundt mat er helt spesielt, sier Gjønvik til NRK.
7 av 12 finalister er trøndere
Han mener at kjøkkensjefene og ledelsen på hotellene skal ha ros for den jobben de har gjort for å skape et så godt kokkemiljø i byen. I år er sju av tolv finalister trøndere.
– Den gode innsatsen betaler seg med at de blir plukket ut til konkurranser som dette, sier Gjønvik.
Han er også glad for at hotellene har et sterkt fokus på lokal mat.
– De har klart å skape et godt miljø for kokkefaget i sine bedrifter, og det skal de være stolt av, sier Gjønvik.