NRK Meny
Normal

Mener ordføreren kjøper seg makt

Arbeiderpartiets Joar Håve mener Senterpartiets Johan Arnt Elverum kjøper seg makt i Stjørdal ved å gi komitelederne høyere lønn.

Joar Håve

Arbeiderpartiets Joar Håve mener Johan Arnt Elverum kjøper seg ordførermakt ved å øke lønnen til komitelederne.

Foto: NRK

– Jeg synes dette er helt rått. Mens jeg opplyste til Høyre, Venstre og SV at jeg ville fryse politikerlønnene for å vise ansvar i forhold til den økonomiske situasjonen i kommunen, gir Elverum de samme personene et enormt tillegg, sier Håve til Trønder-Avisa.

Komitelederne vil nå få nesten 400.000 kroner i lønn, mens de tidligere fikk 150.000 kroner.

– Nå skjønner jeg hvorfor Venstre og Høyre ble med Elverum, sier Håve.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Johan Arnt Elverum

Ordfører for Senterpartiet, Johan Arnt Elverum, avviser at han kjøper seg ordførermakt.

Foto: Rune Kjær Valberg / NRK

– Har fått et skikkelig kjøttstykke

I Stjørdal var Arbeiderpartiet var den store valgvinneren med hele 43,5 prosent oppslutning, en fremgang på 10,6 prosentpoeng. Senterpartiet tilbake 7,4 prosentpoeng og endre på 17,7 prosent.

Arbeiderpartiet ville tilby Høyre ordføreren, men fikk aldri sjansen til å spille ut sitt beste kort.

For Høyre satt sammen med Frp, Krf og Venstre i forhandlinger med Sp og sittende ordfører Johan Arnt Elverum, og skrev under en samarbeidsavtale før Arbeiderpartiet fikk sjansen til å invitere til en ny flertallsblokk.

– Jeg synes nesten det blir å kjøpe seg ordførermakt. De partiene Elverum har overtalt til å samarbeid med seg har fått et skikkelig kjøttstykke, sier Håve til avisa.

Han mener komitelederne med den nye lønnen vil få meget godt betalt for de 10 -12 årlige komitemøtene.

Får flere arbeidsoppgaver

Johan Arnt Elverum sier til avisa at komiteledernes arbeidsoppgaver vil bli omorganisert slik at de får utvidet oppgavene. Samtidig skal antall komiteledere reduseres fra fire til tre. Elverum understreker også at den økte godtgjøringen ikke er endelig vedtatt.

Han avviser at han ved dette kjøper seg makt.

– Det gjør jeg ikke. Komitelederne får en utvidet oppgave. De skal være å treffe i rådhuset, og støtte og bidra ordføreren i hans daglige arbeid.

Elverum har tidligere fått kritikk for ansettelsen av tre politiske sekretærer med god lønn etter forrige valg. Fylkesmannen uttalte at ansettelsen var brudd på kommuneloven. Disse skal nå bli fjernet.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.