NRK Meny
Normal

Ordfører-kamp i Stjørdal

Tirsdag kveld er det nye forhandlinger mellom de borgerlige partiene, for å få avklart hvem som skal bli ny ordfører i Stjørdal.

Ordfører Johan Arnt Elverum f. høyre vet ennå ikke om han får fortsette som ordfører.

Johan Arnt Elverum, f. høyre, vet ennå ikke om han får fortsette som ordfører.

Foto: Stein Lorentzen

Høyre i Stjørdal skal ha et møte i ettermiddag, for å få avklart hvem de skal støtte som ordfører.

- Det er ingen enkel sak, og Arbeiderpartiet har gjort et godt valg i Stjørdal, sier Høyres Ole Hermod Sandvik. Etter det NRK kjenner til er det uenighet internt i Høyre om partiet skal støtte en ordfører fra Ap eller Sp.

Høyre har gjort et godt valg i Stjørdal og går fram med 5 prosentpoeng til 15.8 prosent. Partiet har samarbeidet med Sp og hatt varaordføreren i Stjørdal de siste 12 åra.

Bare en stemme skiller de to ordfører-kandidatene fra Senterpartiet og Arbeiderpartiet i Stjørdal i det nye kommunestyret.

Arbeiderpartiet er valgvinneren i Stjørdal og øker oppslutningen med 10,6 prosentpoeng til 43, 5 prosent. Men de borgerlige partiene, Sp, H, Frp, V og Krf, som har styrt i Stjørdal de siste årene, har knappest mulig flertall.

Tirsdag formiddag startet Senterpartiet forhandlinger med de borgerlige partiene med tanke på at Johan Arnt Elverum skal få fortsette som ordfører.

De fem borgerlige partiene får 21 representanter og flertall. Arbeiderpartiet og SV får 20 representanter.

Arbeiderpartiets Joar Håve var svært fornøyd med resultatet valgnatta, og har sagt at han ønsker å snakke med andre partier med tanke på å få til et samarbeid.

Aps ordførerkandidat Joar Håve, helt til høyre, skal i forhandlinger tirsdag ettermiddag.

Aps ordførerkandidat Joar Håve, til høyre på bildet, ønsker å samarbeide med flere partiet for å overta styringa i Stjørdal.

Foto: Stein Lorentzen