NRK Meny
Normal

9 av 11 mener de er uskyldige

9 av de opprinnelige 11 tiltalte erklærte ikke straffskyld da den såkalte Plexpay-saken startet i dag.

Plexpay-sak i Trondheim tingrett
Foto: Morten Andersen / NRK

Christian Wiigs klient stilte seg avventende til skyldspørsmålet.

Tingrettsdommer Rune Lium fikk gang på gang nei som svar på sitt spørsmål om straffskyld da Plexpay-saken startet i dag.

Men da advokat Christian Wiigs klient reiste seg i rettsal 206 var svaret: Avventende.

- Det gir en mulighet for at jeg og Statsadvokat Kaasbøll kan begnne å snakke sammen underveis. Mer enn det vil jeg ikke kommentere på nåværende tidspunkt, sier Wiig til NRK.

- Vi er fortsatt svært tidlig i denne saken.

Pyramidespill eller nettverkshandel?

De 11 står tiltalt for å ha opprettet og deltatt i ulovlig pyramidespill. Saken ble rullet opp i 2005 da de ansatte i Selbu sparebank ble mistenksomme til store pengesummer som gikk via en konto i banken og ble overført til kontoer i utlandet.

Påtalemyndigheten mener dette er medlemsinnbetalinger som ble ført ut av landet. Fortsatt står 32 millioner kroner på en konto i banken. Pengene er beslaglagt av politet.

Plexpay Network var eid og drevet i hovedsak av trøndere, men medlemmene var stort sett fra andre land enn Norge.

For syk for retten

Saken hadde i utgangspunktet 11 tiltalte, men kun ti er tilstede i retten. Advokat Arve Opdahls klient er for syk til å være tilstede.

Video fra Trøndelag

Som på Armfeldts tid: I tidsriktige vadmelsuniformer gikk Holtaalske Skieløber Compagnie de to milene over Bukkhammaren, - på treski og med en stav.
Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.