- Hundretusener til de tiltalte

I løpet av våren 2005 tikket millioner av kroner inn på Plexpay Networks konto i Selbu sparebank .

Kontoutskrift Selbu sparebank
Foto: MidtNytt / NRK

Det var vanlige medlemmer i selskapet som betalte inn pengene. Samtidig ble hundretusener utbetalt til de tiltalte mener påtalemyndigheten.

Beslagla 30 millioner

Da politet slo til mot Plexpay Network i september 2005, stod det over 30 millioner kroner på kontoer i Selbu sparebank som ble beslaglagt.

Den hovedtiltalte har overfor NRK tidligere hevdet at dette er de vanlige medlemmenes penger. 35-åringens forsvarer, advokat Per Danielsen, gjenntok dette til NRK mandag.

- Dette er medlemmenes investerte penger som vi mener må tilbakebetales dersom vi får medhold i at Plexpay Network ikke er ett ulovlig pyramidespill slik vi hevder.

Kontoutskriftene fra Selbu sparebank som ble lagt fram for retten tirsdag er også merket som klientkontoer, men påtalemyndigheten mener likevel at disse kontoene ble benyttet som rene driftskontoer for selskapet.

Nesten en million til tiltalt

Aktor Helge Kaasbøll pekte i sin gjennomgang av kontoutskriften på flere store utbetalinger til de tiltalte for å argumentere for dette.

- Vi ser at innbetalinger fra investorene eller medlemmene skjer i stort omfang, men samtidig går det store summer ut til de tiltalte, sa statsadvokaten i siste del av sitt innledende foredrag tirsdag.

Kaasbøll pekte blant annet på en utbetaling fra denne kontoen til en av de tiltalte på 950 000 kroner. I tillegg til utbetalinger, som ifølge påtalemyndigheten gikk til å betale husleie for firmaet, båtkjøp, eiendommer i Thailand og reiser og hotellregninger.

Om dette er straffbare overføringer eller ikke vil bli opp til retten å bestemme. Det som er sikkert er at de tiltalte må svare for disse utbetalingene når de starter å forklare seg på torsdag.