Avviser hundrevis av nettmillioner

Fire tiltalte nektet straffskyld for pyramidespill da anken av PlexPay-saken startet i dag.

Plexpay Network
Foto: NRK

De fire tiltalte i PlexPay-saken nekta straffskyld for ulovlig pyramidevirksomhet da ankebehandlingen startet i Frostating lagmannsrett i dag. En 36 år gammel mann fra Trondheim er utpekt som hovedmann.

Høsten 2005 aksjonerte politiet mot en av mennene de mener er sentral i PlexPay Network. Aksjonen skal ha avdekket over ti tusen medlemmer og store pengestrømmer gjennom konti i Selbu sparebank.

Les også: - Hundretusener til de tiltalte

Mye penger involvert

Aktor Erik Lereim

Aktor Erik Lereim

Foto: Stein Lorentzen / NRK

Aktor Erik Lereim sier det er mye penger involvert i denne saken.
- Av reell kapital har vi funnet 210 millioner kroner, men den virituelle kapitalen kan være flere hundre millioner, sier Lereim.

I Trondheim tingrett stod ni personer tiltalt. To av disse er frikjent, tre har vedtatt skyld. For de fire som igjen står på tiltalebenken vil det dukke opp noen nye detaljer i ankesaken, mener aktor.
- Etter dommen i tingretten har vi foretatt ytterligere undersøkelser. Det vil derfor bli presentert nye opplysninger for lagmannsretten, sier Lereim.

Satser på frifinnelse

De tiltalte hevder de har drevet med lovlig nettverkshandel. Advokat Terje Grønn forsvarer 36-åringen som er utpekt som hovedmann. Han har tro på å få klienten frikjent.
- Vi satser på at det blir et annet resultat enn i tingretten. Det er derfor vi er her og det er derfor vi har anket, sier Grønn.

Ankesaken skal etter planen pågå fram til 24. april.