Hopp til innhold

28-åring dømt til 13 års fengsel for Melhus-drapet

Den drapsdømte ektemannen til Nilofer Naseri fra Melhus er dømt til 13 års fengsel i lagmannsretten.

Krimteknikere

Kriminalteknikere undersøker åstedet hvor en 27 år gammel kvinne ble drept i Melhus i september i fjor.

Foto: Morten Andersen / NRK

Dommen i Frostating lagmannsrett er den samme som i Sør-Trøndelag tingrett i februar i år, og lik aktor Unni Sandøys påstand tirsdag, skriver Trønderbladet.

– Jeg er veldig lei meg for det som skjedde den datoen. Jeg gjorde en feil og det kommer aldri til å skje igjen, forklarte den tiltalte ektemannen under sin forklaring i retten mandag.

Tre fagdommere og en av lekdommerne i Frostating lagmannsrett mente at 28-åringen skulle dømmes til 14 års fengsel, men at tilståelsen skulle medføre ett års strafferabatt. Tre av lekdommerne mente på sin side at 28-åringen burde dømmes til 15 års fengsel med ett års fradrag for tilståelsen.

Dødskamp

Nilofer Naseri var 27 år gammel da hun ble funnet drept i sin leilighet i Melhus sentrum 28. september i fjor. Hun var knivstukket og kvalt, og ifølge aktor Unni Sandøy må det ha vært en dødskamp som har pågått i flere minutter.

– Det er ingen tvil om at Nilofer må ha opplevd en sterk dødsangst i mange minutter, sa Sandøy i retten tirsdag.

Parets to år gamle sønn var i leiligheten under drapet, og sammen med faren sin da han ble pågrepet et annet sted i Melhus kort tid etter at politiet ble varslet.

28-åringens forsvarer, advokat Øyvind Bergøy Pedersen, sa i sin prosedyre at tiltalte drepte sin kone og har erkjent det. Han sa samtidig at Naseri hadde angrepet ektemannen med kniv.

– Han oppsøkte henne ikke med hensikt å drepe henne, sa Pedersen, og ba om at tiltalte ble ansett på mildeste måte.

Drapstruet

I tingretten ble mannen dømt til 13 års fengsel for drapet på kona. Han mente dommen var for streng og anket lengden på straffen og skyldspørsmålet for drapstrusler til lagmannsretten.

Lagmannsretten festet lit til vitners forklaring om at Naseri var blitt drapstruet av ektemannen gjentatte ganger, og at også hennes mor hadde hørt 28-åringen true med å drepe sin kone. Ektemannen avviste i retten at han hadde framsatt drapstrusler i forkant av drapet.

Lagmannsretten fastholdt erstatningssummene fra tingrettsdommen. 28-åringen må betale 250.000 kroner til sin sønn, 400.000 kroner til Naseris mor og 115.815 kroner i erstatning til Naseris far.

Ekteparet, som opprinnelig kommer fra Afghanistan, hadde før drapet et turbulent ekteskap. De bodde fra hverandre og avdøde ønsket skilsmisse fra mannen.

Den drapstiltalte ektemannen til Nilofer Naseri ble angrepet i gangen da retten skulle ta lunsjpause.

Den drapstiltalte ektemannen til Nilofer Naseri ble angrepet i gangen da Sør-Trøndelag tingrett skulle ta lunsjpause.