Ville drepe Nilofer om hun ikke tok ham tilbake

Foreldrene til avdøde Nilofer Naseri avviser at de kontrollerte datteren og bestemte alt som skulle skje i ekteskapet med tiltalte.

Melhus

Nilofer Naseri ble drept hjemme i sin egen leilighet 28. september 2015. Ektemannen har tilstått å ha drept henne og erkjent straffskyld for forholdet.

Foto: Morten Andersen / NRK

Far til avdøde, Essa Naseri (født 1954) sa i retten onsdag at han ville være en rådgiver for svigersønnen og sette ham inn i norske forhold da han kom til Norge i 2011.

Men tiltalte misforsto og kalte det innblanding, mente svigerfaren.

Ville at svigersønnen skulle ta utdanning

Essa Naseri støttet tiltalte økonomisk i begynnelsen, noe også brødrene til Nilofer gjorde. Han ville at svigersønnen skulle lære seg norsk og ta utdanning, siden datteren var i jobb og kunne forsørge dem.

Da han kom i arbeid, ble han mer kontrollerende overfor Nilofer. Etter hvert klagde hun også over at mannen ikke hjalp henne økonomisk selv om han tjente mer enn henne. Men han sendte mye penger til Afghanistan, ifølge svigerfamilien.

Selv sa tiltalte mandag at han betalte halvparten av utgiftene Nilofer hadde for sønnen, når hun ga ham kvittering på varer.

For å ikke bli beskyldt for å blande oss inn, besøkte vi ikke vår datter i nesten ett år fra sommeren 2014, selv om vi bodde like i nærheten. Kontakten foregikk på telefon, sa faren i retten onsdag.

Det var svigerfamilien som etter hvert ba datteren ta kontakt med advokat fordi hun ville ut av ekteskapet.

Tiltalte flyttet på forsommeren 2015 til en kamerat i huset like ved Nilofer. Da tiltalte kom tilbake fra Afghanistan i august, forverret forholdet seg ytterligere, ifølge familiemedlemmer.

Kvinne drept i Melhus

I et mobilopptak innrømmer den drapstiltalte mannen i Melhussaken at han slo kona, og at hun i ettertid døde.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Ville drepe Nilofer om hun ikke tok ham tilbake

Mor til Nilofer, Shaima Naseri, fortalte i sitt vitnemål onsdag at hun traff tiltalte et par-tre dager før drapet 28. september. Paret var separert, men tiltalte sa da til svigermoren at dersom ikke Naseri tok ham tilbake, ville han drepe henne. Samtidig gjorde han en bevegelse med hånda mot halsen.

Shaima Naseri fortalte Nilofer dette noe senere på dagen og ba datteren ringe politiet og advokaten sin.

Da far til Nilofer konfronterte svigersønnen med drapstruslene, benektet han at han skulle sagt noe slikt.

– Her i landet kan man ikke drepe en flue en gang, skal tiltalte ha svart.

Nilofer var på lensmannskontoret i Melhus og anmeldte de nye truslene samme dagen hun ble drept.

Den første anmeldelsen, i slutten av juni, ble henlagt av politiet på grunn av bevisets stilling. Tiltalte ble ikke avhørt av politiet før de henla saken. Dette er en av grunnene til at Spesialenheten for politisaker etterforsker Melhus-politiet.