Nå starter kampen om millionene

Gevinst på mellom 15 og 20 millioner kroner venter RBK om de klarer å kvalifisere seg til Europa League. Over 170 lag kjemper om 31 plasser.

Jonas Svensson

RBKs økonomi kan få et oppsving om Tore Reginiussen (t.v.), Jonas Svensson, Nicki Bille Nielsen og de andre RBK-spillerne kan feire nye scoringer.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Rosenborg Brann

Alexander Søderlund er en av nøkkelspillerne for RBK i høstens kvalifiseringskamper i E-cupen.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

RBK deltok i gruppespillet i Europa League for to år siden. Regnskapet til klubben viser at de totale inntektene fra kampene, inkludert kvalifiseringen, beløp seg til hele 33,4 millioner kroner.

Etter at alle utgiftene var betalt, inkludert bonuser, satt klubben igjen med 18,3 millioner kroner.

– Vi har i budsjettet ikke regnet med spill i E-cupen. Det blir i så fall en bonus, sier daglig leder Tove Moe Dyrhaug i RBK.

Fire hinder

Per Joar Hansen og hans menn skal over fire hinder om klubben skal være blant de 48 lagene som skal fordeles i tolv puljer i Europa League. Sju lag er allerede klare, inkludert fjorårsvinner Sevilla, mens ytterligere ti lag kommer inn via mesterligaen.

For RBK og de andre, rundt 170 lag, er det igjen 31 plasser å kjempe om i kvalifiseringen.

Starter torsdag

Første hinder innledes med hjemmekamp mot FK Jelgava fra Latvia torsdag 4. juli, mens returkampen spilles neste torsdag i Jelgava.
I andre runde venter vinneren av oppgjøret mellom FK Banga fra Litauen og irske Sligo Rovers. Uansett hvilket av de to lagene det blir, spilles også den åpningskampen på Lerkendal, forutsatt at RBK slår Jelgava.
I fjor røk RBK ut i andre runde mot skotske St. Johnstone.

Vanskelig

Å gå gjennom alle fire kvalifiseringsrundene med seier klarer bare et fåtall. RBK bare et av to lag som klarte å komme seg inn i Europaligaen etter å ha startet i 1. kvalifiseringsrunde i 2012. Da ble polske Legia Warszawa slått i den avgjørende kampen på Lerkendal.

Regnskapsmessig betyr E-cupen mye, men RBK står også foran en spennende måned når overgangsvinduet åpner.

– Vi ligger på budsjett, men vi holder på med sparetiltak. Vi har også beregnet 12 millioner kroner i spillersalg, men vi vet mye mer hvor vi står om en drøy måned, sier Tove Moe Dyrhaug.

Overgangsvinduet åpner 15. juli, og stenger en måned senere.

Finalen i sesongens Europa League spilles 27. mai 2015 på National stadium i Warszawa.