Hopp til innhold

Drapsdømt anker til Høyesterett

19-åringen som er dømt for drapet på Skaun-jenta Oda Moe, anker straffeutmålingen til Høyesterett.

Klubbhuset ved travbanen i Børsa

Her ved klubbhuset ved travbanen i Børsa ble Oda Moe (15) funnet død 1. november i fjor.

Foto: Anders Ulvolden / NRK

– Min klient har anket til Høyesterett. Man mener det er lagt for lite vekt på tilståelsen og hans unge alder, sier forsvarer, Torfinn Svanem, til NRK Trøndelag.

19-åringen er dømt i to rettsinstanser for drapet på Skaun- jenta Oda Moe i november i fjor. Nå har han kun mulighet til å anke straffeutmålingen.

Tror på ankemulighet

Under rettsaken konkluderte rettspsykiatere med at 19-åringen trolig har en mild versjon av Aspergers syndrom. Dette tok ikke aktor hensyn til i sin påstand, men Svanem mener det er et viktig moment.

– Jeg mener det er grunnlag for å prøve straffeutmålingen for Høyesterett. Både når det gjelder Aspergers syndrom, men også aldersmomentet og den raske tilståelsen, sier Svanem.

Anken sendt til statsadvokaten

Først skal anken behandles i Høyesteretts ankeutvalg. Der vil det bli vurdert om saken skal henvises til behandling i Høyesterett.

– Anken er nå sendt til statsadvokaten, og jeg regner med at Høyesterett vil motta den i løpet av en uke eller to, sier Svanem.


– Dersom Høyesterett er enig i at Tingsretten og Lagmannsretten ikke har tatt nok hensyn til tilståelse og alder, vil straffen kunne reduseres, sier Svanem.

Tilsto på stedet

1. november i fjor ble 15 år gamle Oda Moe funnet død på Høiseth travbane i Børsa. Den drapsdømte mannen ble stoppet av politiet i Oppdal i det han var på vei sørover. Mannen erkjente de faktiske forhold på stedet, og sitter nå på Tunga kretsfengsel i Trondheim.