NRK Meny
Normal

Ulykkessjåføren blir ved sykehuset

Tolv av passasjerene som har vært til behandling ved Sykehuset Namsos reiste hjem til Sveits onsdag kveld. Bussjåføren blir ved sykehuset et par dager til.

Tolv av de sytten personene som var i ulykkesbussen som kjørte utfor E6 i Namsskogan tirsdag reiste onsdag kveld hjem til Sveits.

Dette skjedde i samråd med medisinsk fagpersonell ved Sykehuset Namsos og representanter for sveitsiske myndighetene som befinner seg i Namsos. De overlevende har bevist blitt skjermet fra offentligheten.

Tre personer omkom og en ble kritisk skadd da en turbuss med 17 sveitsere kjørte i en fjellvegg på E6 i Namsskogan.

Buss og charterfly

Ifølge informasjonsansvarlig i Helse Nord-Trøndelag, Svein Karlsen, vil ni av de tolv bli kjørt med buss fra Namsos til Værnes. Derfra vil de bli fraktet i et charterfly til hjemlandet.

– De tre som har blitt behandlet for litt alvorligere skader vil reise fra Værnes med ordinært rutefly og blir ledsaget av medisinsk personell, sier Karlsen.

Flyttet fra intensivavdeling

Sjåføren av ulykkesbussen har ligget på intensivavdelingen ved Sykehuset Namsos til i formiddag. Han er nå flyttet over på vanlig sengepost.

– Han vil bli liggende her et til to døgn før han blir overført til et sveitsisk sykehus, sier Karlsen.

En av passasjerene i ulykkesbussen er fortsatt innlagt på intensivavdelingen ved St. Olavs sykehus. Mannen, som er i slutten av 40-åra, er kritisk skadd.

De omkomne identifisert

De tre som omkom i ulykka er ifølge etterforskningsleder hos politiet i Nord-Trøndelag, Kjetil Ravlo, en 56 år gammel kvinne, en 72 år gammel mann og en 78 år gammel mann.

De tre hadde alle nære familiemedlemmer blant de andre passasjerene. To kvinner mistet sine ektemenn og en kvinne mistet sin søster.

De vil gjennomgå en rettslig obduksjon ved St. Olavs Hospital før de blir transportert til Sveits i samråd med den sveitsiske ambassaden.

Ønsket å reise hjem

Passasjerene som har vært innlagt ve Sykehuset Namsos har gitt klart uttrykk for at de ønsket å komme hjem så raskt som mulig.

– De ønsker å komme sammen med sine nærmeste og er svært glade for at sveitsiske myndigheter har kommet hit og organiserer hjemtransporten så raskt, sier informasjonsansvarlig i Helse Nord-Trøndelag, Svein Karlsen.