NRK Meny
Normal

- Hadde lyst til å drepe

Den 15-årige jenta som ble drept i Skaun, ble drept fordi hun var den som til slutt ble med 18-åringen i bilen. 18-åringen hadde lyst til å drepe noen, og hun ble et tilfeldig offer for et planlagt drap. Det skriver VG i dag.

Oda Moe
Foto: Scanpix/ Gorm Kallestad / Scanpix

Hele fredag satt 18-åringen i avhør hos politiet i Sør-Trøndelag.

Allerede samme natt som han første gang ble avhørt, ga han en detaljert tilståelse om hva som hadde skjedd ved travbanen i Børsa. Det har senere vært uforklarlig hvorfor akkurat nabojenta Oda Moe (15) ble drept. Mye tydet på at Moe ble valgt som offer ved en tilfeldighet.

Heller ikke på fredag kom det fram noe som kunne tyde på at det fantes noe motiv for å drepe akkurat henne.

– Jeg føler ikke at vi kom noe nærmere motivet for drapet, eller rettere sagt forklaringen. For slik jeg ser det, er det ikke mulig å finne noe drapsmotiv rettet mot offeret i denne saken. Derfor er det som nå gjenstår, å finne en forklaring på hvorfor min klient gjennomførte handlingen, sier Torfinn Svanem til VG søndag.

Ville se noen død

18-åringen har erkjent at han hadde et ønske om å se noen død, og dette er bakgrunnen for at både forsvareren hans og han selv er forberedt på at siktelsen kan endres til overlagt drap.

Den sikta 18-åringen var på permisjon fra Sanitetsbataljonen på Setermoen i Troms, og etter å ha vært to døgn hjemme, inviterte han med seg nabojenta Oda Moe på kino. Han hadde invitert med seg andre også, men hun var den som takka ja. Da hadde 18-åringen ifølge det første avhøret allerede gått med tanker om å drepe noen.