– Miljøministeren må engasjere seg mer

Leder i energi- og miljøkomiteen mener det er bra at direktoratet krever bedre grunnlag rundt Repparfjorden, men at også miljøministeren må engasjere seg mer.

Ola Elvestuen

Leder i energi- og miljøkomiteen på Stortinget, Ola Elvestuen, ønsker en mer aktiv miljøminister.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– Det er bra at Miljødirektoratet stiller krav om grundigere konsekvensutredning i Repparfjorden, sier leder i energi- og miljøkomiteen på Stortinget, Ola Elvestuen.

Torsdag kom beskjeden om at Nussir er nødt til å kontrollere kvaliteten på sin konsekvensutredning, en utredning som i ettertid har blitt slaktet.

– At de etterspør ytterligere opplysninger og at man stiller kritiske spørsmål til Nussir på denne rapporten de har lagt fram, er etter vår mening svært bra. Da må de verifisere eller klargjøre de tallene de har fram, sier Elvestuen til NRK.

Repparfjord

Torsdag kom beskjeden om at Nussir er nødt til å kontrollere kvaliteten på sin konsekvensutredning, en utredning som i ettertid har blitt slaktet.

Foto: Allan Klo

Deler ikke frykten til Naturvernforbundet

Føljetongen rundt gruvedrift i Repparfjorden fortsetter etter at gruveselskapet Nussirs egen rapport over miljøkonsekvensene ved eventuell dumping av gruveslam i fjorden ble slaktet.

Nå krever Miljødirektoratet at selskapet må kontrollere kvaliteten i sin rapport. Naturvernforbundet var torsdag kritisk til å la selskapet kontrollere sine egne tall.

Den frykten deler ikke Elvestuen.

– Jeg må jo legge til grunn at Miljødirektoratet har en saksbehandling hvor de ønsker å få fram alle de faglige sidene ved sakene. Og at de gir Nussir muligheten til å svare på den kritikken og nærmest slakten som den rapporten har fått tidligere. Jeg ser ikke i seg selv noe problem med det, sier han til NRK.

– Hadde håpet på en mer engasjert minister

Elvestuen har også stilt spørsmål til miljøminister Tine Sundtoft om hvordan hun følger opp at saksbehandlingen rundt Repparfjorden holder god nok kvalitet. Her etterlyser Elvestuen en mer aktiv miljøminister.

– Vi må være trygge på at vi har alle opplysninger før det tas en faglig vurdering og faglig beslutning fra Miljødirektorates side, og jeg hadde håpet at vi hadde en minister som ville engasjere seg mer i å påse at det skjer, sier Elvestuen til NRK.

NRK har søkt administrerende direktør i Nussir, Øystein Rushfeldt for en kommentar uten å få svar.