Hopp til innhold

– Ikke overrasket over at tilliten er svekket

Leder Bjørn Inge Mo i Troms Arbeiderparti er ikke overrasket over at tilliten til partiet er svekket etter avsløringene de siste dagene.

Bjørn Inge Mo

Leder i Troms Ap, Bjørn Inge Mo.

Foto: NRK

I går gjennomførte Infact en undersøkelse for NRK, der fire av ti spurte, svarer at tilliten til Arbeiderpartiet er svekket etter at statssekretær Roger Ingebrigtsen valgte å trekke seg.

Ingebrigtsen trakk seg som stortingskandidat og fra alle verv i partiet fredag – etter at han innrømmet å i 2004 ha innledet et seksuelt forhold til en 17 år gammel jente som var tillitsvalgt i partiet.

Tror på godt stortingsvalg

– Det er selvfølgelig beklagelig, men ingen stor overraskelse. Målingen kommer få dager etter at man har fått en sjokkmelding. Samtidig opplever man at det største kommunepartiet i fylket vil uttrykke mistillit til nominasjonskomiteen og vil kaste den, sier Bjørn Inge Mo.

Lederen i Troms Ap frykter derimot ikke at Ingebrigtsensaken vil få store følger ved stortingsvalget.

– Ap har tradisjonelt hatt en veldig sterk oppslutning i Troms. l Jeg tror at gjennom klok håndtering fra alle tillitsvalgte, er det mulig å gjøre et veldig godt valg neste år også, sier Mo.

Møte i nominasjonskomiteen

Roald Linaker

Roald Linaker leder nominasjonskomiteen i Troms.

Foto: NRK

I går kveld holdt nominasjonskomiteen i Troms Ap et møte. Både Ingebrigtsen og 25-åringen har trukket seg fra sine plasser på stortingsvalglista til Ap.

Nominasjonsmøtet til partiet er utsatt til januar, og leder for nominasjonskomiteen, Roald Linaker sier at de nå gir lokallagene en ny mulighet til å påvirke hvem som skal inn på stortingslista.

– Vi har allerede en liste med mange navn som er spilt inn i løpet av halvåret vi har jobbet med nominasjonene. Nå ønsker vi å ta med kommunepartiene på en ekstra runde, så vi får en liste som best mulig dekker synspunktene i fylket, sier Linaker.

Han sier partiet har mange navn som kan fylle opp lista, og at det ikke vil bli noen stor utfordring å få på plass en ny stortingsliste.

Vil ha svalbardordfører til Stortinget

Dagens Næringsliv skriver i dag at en av dem som kan bli aktuelle for en høyere plassering på stortingslista er Christin Kristoffersen, lokalstyreleder i Longyearbyen på Svalbard.

Hun står i dag på tiendeplass på stortingslista, men nå ønsker et lokallag i fylke å få henne inn på en av topplasseringene.

– Jeg har en flott jobb som ordfører på Svalbard, men dersom min kompetanse er ønsket i en nominasjon til en stortingsplass, er det klart at jeg stiller, sier Kristoffersen til avisa, ifølge NTB.

Uvisst om ferdig liste

Linaker har selv Martin Henriksen fra Harstad som sin toppkandidat, men han ønsker ikke å si noe om hvordan han tror den ferdige lista vil se ut.

– Det vil være diskusjoner fram til nominasjonsmøtet i januar. Å forskuttere hvordan lista vil se ut til slutt, vil jeg ikke gjøre nå, sier Linaker.