Arbeiderpartiet utsetter nominasjonsmøtet

Troms Arbeiderparti utsetter nominasjonsmøtet til januar neste år.

Bjørn Inge Moe

Leder i Troms Ap opplyser mandag kveld at nominasjonsmøtet utsettes til over nyttår.

Foto: Trygve M. Andreassen

Nominasjonsmøtet før stortingsvalget 2013 utsettes til i januar neste år for Arbeiderpartiet i Troms. Det ble bestemt på styremøtet i Troms arbeiderparti i kveld.

– Vi må søke om utsettelse, men har fått signaler allerede om at det vil gå greit, sier leder av Troms arbeiderparti Bjørn Inge Moe.

Moe sier årsaken til utsettelsen er at de trenger tid til å finne nye kandidater – etter at både Roger Ingebrigtsen og 25-åringen som varslet om deres seksuelle forhold da hun var 17 år gammel har trukket seg.

Får rask behandling

I utgangspunktet er fristen for nominasjonen satt til 15. desember av Arbeiderpartiet sentralt.

Men nå vil Troms Ap be om å få vente til utgangen av januar, som følge av at to kandidater har forsvunnet fra lista.

– Dersom Troms Arbeiderparti ønsker å søke sentralstyret om utsettelse, og de har en god begrunnelse – vil sentralstyret behandle den saken. Ofte etterkommer man det i krevende saker, sier partisekretær Raymond Johansen til NRK.

Johansen sier videre at en slik søknad vil få rask behandling i sentralstyret.

– Vi vil behandle en søknad om utsettelse fra Troms arbeiderparti raskt. Det er viktig at Troms arbeiderparti får rom til en god nominasjonsprosess og gode diskusjoner. Så er jeg sikker på at nominasjonsmøtet vil komme frem til en veldig god liste til slutt.

Ville fjerne spekulasjoner

Roger Ingebrigtsen sa fredag fra seg alle verv i Arbeiderpartiet og sa opp sin stilling som statssekretær etter å ha innrømmet å ha hatt et upassende forhold til en 20 år yngre jente i partiet.

Forholdet mellom Ingebrigtsen og jenta ble innledet i 2004, da jenta – som var tillitsvalgt i partiet – var 17 år gammel.

Mandag trakk også den i dag 25 år gamle kvinnen seg fra nominasjonskampen.

Mange innad i Ap har blant annet ment at det en del av et politisk spill.

– Hvorfor har hun trukket sitt kandidatur?

– Hun vil fjerne alle spekulasjoner omkring at hun skal ha hatt et politisk motiv i denne saken, sa kvinnens advokat Thomas Hansen til NRK mandag.

– Avviser egne ambisjoner

Jenta skal ifølge partisekretær i Arbeiderpartiet Raymond Johansen ha avvist at hun selv hadde ambisjoner om en høyere plass på nominasjonslista.

– Jenta ga oss beskjed om at hun trekker seg fra nominasjonen. Ifølge henne skal hun ikke ha hatt ambisjoner om høyere plassering på lista, og ønsket derfor å legge ballen død og skape ro i saken. Det må jeg bare ta til etterretning, sier Johansen.