Hopp til innhold

– Henriksen har for tette bånd

Stor uenighet innad i Arbeiderpartiet lokalt om Ingebrigtsens motstander Martin Henriksen skal få fortsette som toppkandidat

Martin Henriksen

Martin Henriksens fremtid diskuterers heftig internt i Ap.

Foto: Siv Sandvik / NRK

Styret i Lenvik Arbeiderparti, ett av de større lokallagene i Troms Arbeiderparti, åpner nå for å vrake Martin Henriksen fra stortingsvalglisten.

Leder i lokalpartiet Karl Sebakk mener man nå bør få på plass en ny liste helt uten kandidater som har hatt noe med avgangen til Roger Ingebrigtsen og den nå 25 år gamle kvinnen som skal ha hatt en seksuell relasjon til Ingebrigtsen i 2004.

Begge har etter at saken ble kjent trukket seg fra lista.

– Vi mener vi må finne en ny toppkandidat. Partilista må nå bli slik at vi ikke har noen som har vært involvert i denne saken. Dermed er det ryddigste at vi får inn nye folk.

– Ryddigst uten Henriksen

Det var Tonje Brenna, Martin Henriksens samboer, som først varslet ledelsen i Arbeiderpartiet om forholdet mellom den unge kvinnen og Ingebrigtsen.

Sebakk understreker at han ikke mistenker Henriksen for å stå bak noen «drittpakke», men mener likevel han har for tette bånd til saken.

– Jeg tror nok ikke at Henriksen selv har spilt en rolle i dette, men han kommer fra det samme AUF-miljøet som denne saken kommer fra. Henriksen er en dyktig politiker, men slik saken har blitt så ser vi det som et problem for Troms Arbeiderparti.

Harstad uenige

Leder Kjetil Bjørkelund i lokallaget i Harstad, Henriksen sin hjemby, er mener det er helt feil at Henriksen skal bli vraket.

– Veldig synd at det er noen som trekker i tvil Martin sin integritet. Martin har ingenting med det Roger Ingebrigtsen har gjort og har heller ikke gjort noe for at det skal komme frem. Jeg har full tilit til Martin og det blir helt søkt å trekke han inn i dette, sier Bjørkelund.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark