NRK Meny
Normal

Forsvarer sin politiske rådgiver

Statsminister Jens Stoltenberg mener at det var helt riktig av Tonje Brenna å fortelle det hun hadde fått vite.

statsminister Jens Stoltenberg

Brenna gjorde bare det som var riktig, sier statsminister Jens Stoltenberg.

Foto: Lien, Kyrre / NTB scanpix

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) forsvarer politisk rådgiver Tonje Brenna, som sist fredag gikk ut med det hun visste om Roger Ingebrigtsen og hans seksuelle forhold til en 17 år gammel jente i 2004. Jenta representerte de unge i partiet.

Statsministeren sier at det var riktig å gå ut med informasjonen Brenna hadde, uavhengig av tidspunktet hun fikk vite det på.

– Hun gjorde det som er hennes jobb, og det var riktig å gå ut med det, og denne informasjonen er nå håndtert på en ryddig måte, sier Stoltenberg til NRK Sápmi mandag kveld.

Dette er først og fremst en stor belastning for de menneskene som er berørt av denne saken, sier Stoltenberg. Denne typen saker er alltid vonde og vanskelig, så dette er vondt og det er trist. Stoltenberg skjønner at Ingebrigtsen trekker seg.

– Jeg opplever at det han selv sier at dette er en relasjon som gjør at det er riktig at han trekker seg, sier statsministeren.

Hør saken her:

Utsetter nominasjonen

Nominasjonsmøtet før stortingsvalget 2013 utsettes til i januar neste år for Arbeiderpartiet i Troms. Det ble bestemt på styremøtet i Troms arbeiderparti i kveld.

– Vi må søke om utsettelse, men har fått signaler allerede om at det vil gå greit, sier leder av Troms arbeiderparti Bjørn Inge Moe.

Moe sier årsaken til utsettelsen er at de trenger tid til å finne nye kandidater – etter at både Roger Ingebrigtsen og 25-åringen som varslet om deres seksuelle forhold da hun var 17 år gammel har trukket seg.

Dette skrev Roger Ingebrigtsen på Facebook etter at forholdet til den unge jenta ble kjent:

«I 2004, da jeg var 37 år, innledet jeg en seksuell relasjon med en 20 yngre jente. Aldersforskjellen var uakseptabel. I tillegg var personen ung tillitsvalgt i partiet. Saken er nå kommet fram. Jeg er svært lei meg for det jeg har gjort. Jeg tar konsekvensen av mine handlinger ved å trekke meg både fra nominasjonen og som statssekretær. Jeg er trist, men føler ingen bitterhet. Jeg vil fortsette å elske Arbeiderpartiet livet ut. Takk til alle dere som har heiet meg fram, støttet og hjulpet meg. Jeg beklager at jeg har sviktet.»