Hopp til innhold

Retten trodde på de fire andre søsknene – men ikke dattera som først anmeldte faren

Sjubarnsfar dømt til syv år i fengsel for å ha voldtatt og mishandlet barna sine. Men retten trodde ikke på dattera som først anmeldte saken.

Den mellomste dattera

ANMELDTE FØRST: Det var den mellomste av de tre døtrene som ble med til Norge som først anmeldte faren. Retten trodde ikke på henne.

Foto: Petter Strøm / NRK

– Nok en gang føler jeg meg ikke trodd. Det kjennes om at systemet svikter meg igjen, sier en av de tre døtrene som ble med da deler av søskenflokken flyttet etter sin far fra Midt-Østen i 2000.

Syvbarnsfaren kom til Norge året før. Han ville egentlig ha alle barna med seg, men to av dem ble igjen i hjemlandet.

I vår møtte han de fem barna sine i Nord-Troms tingrett, tiltalt for å ha voldtatt to av de tre døtrene som kom til landet, og for å ha mishandlet og truet alle de fem barna sine gjennom flere år.

I retten forklarte barna seg i detalj om de seksuelle overgrepene de ble utsatt for. Faren deres skal blant annet ha truet dem med en kniv for å få viljen sin.

Alle de fem barna fortalte også om trusler og flere voldelige episoder. Volden gikk verst ut over to yngste barna, en gutt og en jente, forklarte de.

De fem barna fortalte at faren instruerte dem i hva de skulle si til barnevernet. De fortalte også at faren gjerne ga dem juling dersom barnevernet kontaktet ham.

Hevdet uskyld

Sjubarnsfaren selv hevdet at barna hans var full av løgn.

– Jeg har aldri vært voldelig mot dem. Jeg har behandlet dem godt. De var fulle av hat da de kom til Norge, på grunn av alt det de har opplevd i hjemlandet sitt. De var fulle av løgn. De hadde livlig fantasi, sa han i retten.

Les mer fra rettssaken her:

Frikjent for alle punktene mot henne

Fredag kom dommen mot sjubarnsfaren. Han dømmes for å ha voldtatt den eldste dattera si, men kun for overgrepene som skjedde etter at hun hadde fylt 16 år.

Anklagene om å ha hatt sex med barn under 16 år, og anklagene om å ha voldtatt den mellomste dattera ble han frikjent for.

I tillegg ble han frikjent fra anklagene om trusler og vold mot den mellomste dattera.

De resterende punktene i tiltalen, som omhandler vold og trusler mot de fire andre søsksnene, ble han dømt for.

Sjubarnsfaren må også betale mer enn 11 millioner kroner i erstatning til fire av de fem barna sine.

– Jeg aner helt ærlig ikke hvorfor han frikjennes for overgrepene mot meg, sier den mellomste dattera. Den eneste av de fem barna som ikke ble trodd i retten.

– Vi skal såklart anke. Dette er uhørt.

Anker saken

– Min klient er glad for å ha blitt frifunnet for deler av forholdene, men han synes likevel det er tungt å bli domfelt, ettersom han opprinnelig ikke vedkjenner seg noe av det han var tiltalt for, sier sjubarnsfarens forsvarer Tarik Abbou til NRK.

De har også bestemt seg for å anke dommen. Både det sjubarnsfaren er dømt for, men også erstatnings- og oppreisningskravene.

Abbou sier at de reagerer på at ett av barna ikke blir trodd av retten.

– Det sier ganske mye om troverdigheten til barna. I retten forklarte de seg i store trekk ganske sammenfallende, så vi synes det er rart at retten ikke legger til grunne forklaringen til én av de fem barna.

Forsvaret

FORSVARET: Tarik Abbou (til venstre) og Asja Cemalovic forsvarte mannen i 60-årene som nå er dømt for voldtekt og mishandling av sin egne barn.

Foto: Petter Strøm / NRK

Flere nyheter fra Troms og Finnmark