Hopp til innhold

Tromsø Ap er usikre på om Ingebrigtsen har tillit

Men det er fortsatt stor usikkerhet hva som skjer med Roger Ingebrigtsens flere verv i Tromsø Arbeiderparti.

Odd Arne Thunberg

Leder i Ap Tromsø, Odd Arne Thunberg, mener det skal mye til om Ingebrigtsen ikke får fortsette som politiker i Tromsø.

Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix

Lokalt er det fortsatt uavklart om Roger Ingebrigtsen får beholde jobben sin eller ikke, etter han hadde et forhold til en 17-årig jente for åtte år siden.

Ingebrigtsen har fortsatt flere verv i Tromsø Ap og diskusjonene pågår nå, om han skal få beholde dem, skriver Nordlys.

– Beklagelig

– Det er en beklagelig situasjon for alle og vi skal ha diskusjonen om han skal fortsette med Ingebrigtsen selv tilstede. Men han er folkevalgt politiker i Tromsø kommune og det skal være ganske grove ting for å ikke kunne fortsette som folkevalgt, sier leder Odd Arne Thunberg til NRK.

– Har dere drøftet problematikken?

– Vi har tatt opp problemstillingen og jobber med den. Men det er viktig å bruke litt tid i denne saken før vi tar en besluttning.

Uavklart lokalt

– Er det mange som vil at han skal trekke seg fra sine politiske verv også lokalt?

– Vi jobber med dette nå og vil gå ut med avklaringene når er klare. Men det er viktig å bruke litt tid på dette så prosessen blir så ryddig som mulig. Det ber vi om respekt for.

På spørsmål om Ingebrigtsen fortsatt har tillit i Tromsø Ap, svarer lederen:

– Det skal vi diskutere med Roger Ingebrigtsen og jeg vil ikke bidra til flere spekulasjoner omkring dette spørsmålet. Han har trukket seg fra sin rolle som statssekretær og stortingsrepresentant, men vi har ikke konkludert hva som skjer lokalt enda.

– Som leder bør du ha tatt stilling til dette meget viktige spørsmålet. Hva er den?

– Jeg har sagt at jeg beklager denne situasjonen, men samtidig har jeg et ansvar for å være ryddig. Selvfølgelig vil jeg påvirke prosessen, men jeg vil ikke ta noen konklusjon nå utenom å ha snakket med Roger Ingebrigtsen.

– Haster ikke

– Når har dere noen konklusjon i dette sprøsmålet?

– Det er uannsett ikke en problemstilling som ikke vil være akutell før i 2013, så det er ikke en beslutning som haster, sier Thunberg til NRK.

– Ingebrigtsen har hatt en stand-in mens han har vært satssekretær, nå er han tilbake og skal ha tilbake stillingen her?

– Det er noe av det vi skal avklare.

NRK har prøvd å komme i kontakt med Roger Ingebrigtsen advokat, John Christian Elden, men ikke fått noen kommentarer angående hans politisk framtid.

Ingebrigtsen sa selv på fredag at hans politiske fremtid er det «minst interessante akkurat nå», til Nordlys.