– Trist hun føler hun må trekke seg

Gruppeleder mener saken viser at kvinner som sier fra beskyldes for å ha andre motiv.

Cecilie Myrseth

Cecilie Myrseth er oppgitt over måten denne situasjonen har utviklet seg på.

Foto: Lars Åke Andersen/frifoto.no / Troms Fylkeskommune

Kvinnen som hadde et seksuelt forhold med Roger Ingebrigtsen som 17-åring, trakk seg fra nominasjonslisten i Troms i dag.

– Dette viser at jenter som varsler om uakseptable forhold, blir beskyldt for å ha andre motiv, sier gruppeleder for Ap på fylkestinget i Troms, Cecilie Myrseth.

– Måtte trekke seg unødvendig

Myrseth synes nyheten om at 25-åringen har trukket seg fra nominasjonslista er trist.

Hun mener det er en ukultur at jenter som varsler om denne type saker blir mistenkeliggjort.

– Det er rett og slett veldig trist at saken er kommet dit hen at hun følte at hun måtte trekke seg, sier Myrseth.

Myrseth mener saken nå handler om en varsler som måtte trekke seg ufortjent for å få ro rundt saken.

– Det er helt forferdelig. Det viser seg gang på gang at når jenter står frem med sine historier så venter slike beskyldninger.

– Avviser egne ambisjoner

Jenta skal ifølge partisekretær i Arbeiderpartiet Raymond Johansen ha avvist at hun selv hadde ambisjoner om en høyere plass på nominasjonslista.

– Jenta ga oss beskjed om at hun trekker seg fra nominasjonen. Ifølge henne skal hun ikke ha hatt ambisjoner om høyere plassering på lista, og ønsket derfor å legge ballen død og skape ro i saken. Det må jeg bare ta til etterretning, sier Johansen.

Leder i Troms Arbeiderparti, Bjørn Inge Mo synes det er synd at de mister nok en kandidat i nominasjonen.

– Det er beklagelig at vi nå mangler nok en kandidat på lista. Jeg har ikke noen ytterligere kommentar, annet en at når det gjelder lista – så er det en sak nominasjonskomiteen må håndtere, sier Mo.

Buck tror ikke på konspirasjon

Etter at saken ble offentliggjort har vært mye spekulasjoner på Facebook og sosiale medier om tidspunktet for avsløringene – og om det var planlagt for å sette Ingebrigtsen ut av spill før nominasjonsmøtet.

Marcus Buck er statsviter ved Universitetet i Tromsø og mye brukt som valgkommentator i NRK. Han tror ikke at det ligger en konspirasjon til grunn.

– I så tilfelle er det uklok timing. Dersom det skulle dreie seg om en konspirasjon for å bli kvitt Roger Ingebrigtsen vil tidspunktet heller gjøre at dette går ut over begge parter. Derfor tror jeg ikke dette er noe som har vært planlagt over lang tid, sier Buck.

Nyheter fra Troms og Finnmark