Mener Ingebrigtsen presset henne

Kvinnen (25) mener Roger Ingebrigtsen presset henne til å ha sex med han. – Var aldri forelsket i han, sier hun.

Statssekretær Roger Ingebrigtsen

Roger Ingebrigtsen skal ha presset jenta til å ha sex

Foto: NRK

Kvinnen som hadde et forhold til Roger Ingebrigtsen i 2004, sier at hun følte seg presset til å ha en seksuell relasjon med ham.

Hun mener han presset henne til å tie om forholdet.

– Var aldri kjærlighet

Avisa Nordlys intervjuet kvinnen lørdag.

Der reagerer 25-åringen på at forholdet dem imellom har blitt beskrevet som et kjærlighetsforhold.

– Jeg var aldri forelsket i ham. Jeg har følt meg presset til å ha en seksuell relasjon med ham, sier kvinnen. Hun forteller at hun ble invitert hjem til den daværende fylkesråden for kompetanse og utdanning i Troms da hun var 17 år gammel.

– Jeg dro dit i den tro at jeg var invitert på en hyggelig middag med diskusjoner om politikk. I stedet ble det mye alkohol, før vi endte med å ha seksuell omgang. Jeg hadde drukket mye alkohol, og skjønte ikke hva jeg hadde vært med på, sier hun.

Stor skam

Hun sier hun følte stor skam, og at hun følte at det som skjedde, var hennes egen feil. De hadde et seksuelt forhold i 2004 og 2005.

Hun sier hun følte at Ingebrigtsen presset henne til å tie om forholdet, fordi det ville få store konsekvenser for ham dersom det ble kjent.

– Ikke noen overgriper

Roger Ingebrigtsen har sendt en uttalelse til avisa via sin advokat, John Christian Elden.

Han setter spørsmålstegn ved hvorfor kvinnen går ut med historien nå, og framholder at kvinnen ikke er noe offer, og at Ingebrigtsen ikke er noen overgriper.

Ingebrigtsen benekter å ha skjenket eller presset kvinnen.

– Offentligheten har her ingen grunn til å dra en mann ned i graven ved å bruke sexvåpenet mot ham, skriver hans advokat John Christian Elden.

– Har hatt store plager

– I dag har jeg det bra, og står oppreist. Jeg har kommet meg gjennom dette, mye takket være gode venner. Men jeg har hatt store plager med dette. Jeg har vært med på ting som har vært vanskelig å leve med, sier kvinnen.

I september gikk Ingebrigtsen ut og krevde økte straffer for seksuelle overgrep.

– Det gjorde meg rasende. I høst har jeg sagt til folk at Roger er en dyktig politiker, men et dårlig menneske. I september gikk Ingebrigtsen ut og krevde økte straffer for seksuelle overgrep.

– Hun er ikke et offer

– Det er vanskelig å se grunnen til at en i dag voksen kvinne med fremtredende politiske verv plutselig i forbindelse med en nominasjonskamp offentlig fremsetter slike påstander, skriver Elden.

– Ingebrigtsen har som den voksne part i 2004 tatt ansvaret for det som skjedde ved å trekke seg fra alle tillitsverv. Det betyr ikke at kvinnen er noe offer eller at han er en overgriper. De har hatt et godt forhold helt frem til nominasjonskampen i år, og hele tiden etterpå hatt normal voksenkontakt uten seksuell relasjon. Det er to parter i denne kontakten, og hans innboks er like full som hennes, uten at han ser noen grunn til at det offentlige har noe med den å gjøre.

– Han benekter å ha skjenket eller presset henne, ut over det han allerede har tatt ansvar for i form av aldersmessig overlegenhet. Hverken han eller hun har tiet om relasjonen som er godt kjent blant mange kolleger. De har på den annen side ikke sett grunn til å sende pressemelding om det fortidige forholdet, uten at det har vært noe problem før nominasjonsmøtet nå. Offentligheten har her ingen grunn til å dra en mann ned i graven ved å bruke sex-våpenet mot han, skriver Elden, som ber om at uttalelsen gjengis i sin helhet.

Avviser politisk spill

– Jeg har ikke hatt en lang plan over flere år når dette skulle komme fram. Jeg ble provosert om det medieutspillet om at det burde vært strengere straff for dem som begår seksuelle overgrep og en del andre hendelser, sier hun til NRK

– Denne historien har plaget meg i flere år og jeg har tenkt mye på saken i høst. Mange vil sette spørsmålstegn om når jeg fortalt det, men det var nå jeg var klar til å fortelle om dette. Og derfor forteller jeg om det nå.

– Det var en riktig avgjørelse av meg å fortelle om dette, forteller hun.

Hun avviser også at det har vært en kjent sak at mange har vist om forholdet hun hadde med Ingebrigtsen.