Her ser Signes tidligere trener at tanajenta bryter seg til OL

Det tok fullstendig av hjemme hos Frode Gundersen, da han skjønte at jenta han har trent i mange år, kvalifiserte seg til OL i Rio. – Jeg vet hvor mye hun har ofret for dette.

GoPro-bilder av Frode Gundersen som ser bryting på TV. Intervjubilder. Klipp fra OL-kvalifisering i Tyrkia med Signe Marie Fidje Store.

NESTEN GJENNOM TAKET: Frode Gundersen begynte å trene Signe Marie Fidje Store (20) fra da hun var ni år. Hans innsats har bidratt til svært imponerende bryteresultater for Store.


– Tårene trillet som bare juling. Jeg sippet som en liten unge. Men det er jo så stort, at det er nesten ikke til å tro. At Signe skulle klare dette som førsteårs senior, og i sitt første og siste forsøk for i år, var helt fantastisk.

Dette sier en svært ydmyk Frode Gundersen, som er trener hos Bryteklubben Tana. Han var Signe Marie Fidje Stores aller første brytetrener.

Det vakte sterke følelser hos Gundersen, da han lørdag fikk se at jenta han har trent i mange år er god nok for OL – som første norske kvinnelige bryter.

  • Se bildegalleri fra Signe Marie Fidje Stores karriere hittil:
Signe Marie Fidje Store
Foto: Tana bryting

Superstolt ex-trener

Signe Marie Fidje Store (16)

PAUSE FRA BRYTEDRAKTA: Signe Marie Fidje Store ved elvebredden ved Tanaelva.

Foto: Privat

Signe Marie Fidje Store var i helga en av sju brytere fra Norge som deltok i et internasjonalt kvalifiseringsbrytestevne i Istanbul, for sommerens OL i Rio i Brasil.

Gundersen har sett klippet der Fidje Store kvalifiserer seg, om og om igjen.

– Jeg er kjempestolt. Jeg er så glad for at Signe lykkes, for jeg vet hvor mye hun har lagt ned i treninger – og hvor mye hun har ofret for dette, sier Gundersen.

En stund spøkte det kraftig for om tanajenta noen gang skulle få oppleve å få bryte i OL, da brytegrenen blir fjernet fra og med 2020.

Fire fire år siden opplevde hun også å vinne EM – for deretter å bli vraket til VM av Norges Bryteforbund.

Roser klubben

– Jeg har en klubb i Tana som støtter meg hundre prosent. De ser hva jeg er god for, og hva jeg kan oppnå. Hittil er det bare de som har støttet meg.

Dette sa Signe Marie Fidje Store i etterkant av triumfen i Istanbul.

– Og så har jeg jo mamma og pappa, som får livet til å gå rundt ellers, tilla hun.