Her øker boligprisene fremdeles mest

Tromsø og Oslo topper lista for boligprisene den siste måneden, med en vekst på 3,3 prosent. Tromsø er byen i Norge med høyest prisvekst det siste året.

Tomasjordnes

Bydelen Tomasjordnes på fastlandet i Tromsø er blant områdene som opplever at boligprisene stiger.

Foto: Tore Meek / NRK

Boligprisene steg med 2,9 prosent i årets første måned. Boligprisene er dermed 8,5 prosent høyere enn for ett år siden, viser ny statistikk fra eiendomsmeglerbransjen.

– En oppgang på 2,9 prosent er en sterk utvikling i kjølvannet av november og desember som utviklet seg sterkere enn normalt, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge.

– Men vi gikk inn i året med en lav tilbudsside av boliger for salg, og vi er derfor ikke overrasket over prisutviklingen, legger han til.

Salgsrekord

Det ble solgt 6.425 boliger i januar, som er 5,4 prosent flere enn i januar 2014.

– Det har aldri blitt solgt så mange boliger i en januar måned som i år. Ved utgangen av januar er det et lavt antall boliger til salgs, spesielt i Oslo og Bergen.

Det er store regionale forskjeller i hvor lang tid det tar å selge en bolig. Omsetningshastigheten varierer fra 19 dager på det raskeste til 129 dager som det tregeste, ifølge Dreyer.

Det tok i gjennomsnitt 46 dager å selge en bolig i Norge i januar. I fjor var tallet 49 dager.

Vekst i alle regioner

Alle regioner har hatt en solid vekst i boligprisene så langt i år. Av byene har Oslo og Tromsø hatt den sterkeste utviklingen, med en prisvekst på 3,3 prosent.

Også Trondheim har en høyere vekst en gjennomsnittet, med en prisvekst på 3 prosent i januar.

Svakest utvikling hadde Haugesund og Skien i januar, med henholdsvis 1,8 og 2,3 prosent vekst.

Alle regionene har også hatt en positiv 12 måneders vekst. Sterkest utvikling har Tromsø med en vekst på 16,9 prosent og Oslo og Bergen med en vekst på 10,3 prosent.

Den svakeste veksten de siste 12 månedene fant sted i Stavanger og Sandnes med henholdsvis 3,1 og 1,6 prosent, ifølge Eiendom Norge.