Salgsrekord for boliger i september

Det ble solgt 9.328 boliger i Norge i september, mer enn noen annen septembermåned i statistikken. Samtidig fortsetter prisveksten.

Tomasjordnes

Bydelen Tomasjordnes på fastlandet i Tromsø er blant områdene som opplever at boligprisene stiger.

Foto: Tore Meek / NRK

Boligprisene steg 0,7 prosent fra august til september når tallene er korrigert for sesongvariasjoner. Før sesongjustering sank boligprisene så vidt med 0,1 prosent, ifølge den siste boligprisstatistikken til bransjeforeningen Eiendom Norge.

Det ble solgt 9.328 boliger i Norge i september, mer enn noen annen septembermåned i statistikken. Det er en oppgang på 2,8 prosent fra samme tid i fjor.

– Det har aldri blitt solgt så mange boliger i en septembermåned. Antall utsolgte boliger går ned og salgstiden faller. Hvis denne trenden vedvarer, kan vi får en mer positiv prisutvikling i siste kvartal i 2014 enn det som er normalt, sier Dreyer.

Boligene lå i snitt ute for salg i 36 dager.

– Sterkest prisvekst i Tromsø fremdeles

– Utviklingen i september vitner om et stabilt boligmarked. Det har vært høy aktivitet, slår han fast.

Det var prisvekst i de fleste store byene. Boligene i Tromsø og Oslo var 0,5 og 0,4 prosent dyrere enn i august, mens prisene i Stavanger sank 0,6 prosent.

Statistikken viser at Tromsø har hatt desidert høyest prosentvis endring de siste 12 månedene, med hele 13,4 prosent.

Prisendringer i boligmarkedet i prosent

Område

Endring siste måned

Endring siste år

Oslo

0,4%

2,6%

Bergen

0,2%

5,5%

Trondheim

0,1%

3,5%

Stavanger

-0,6%

-0,6%

Kristiansand

0,2%

1,3%

Tromsø

0,5%

13,4%

Leieprisene går imidlertid ned med 0,6 prosent fra andre til tredje kvartal. En gjennomsnittlig toromsleilighet i Oslo koster 11.082 kroner måneden, mens tilsvarende leiligheter koster 9.995 kroner i Bergen og 9.825 kroner i Trondheim.