Finner ikke mulig nøkkelvitne

Politiet kommer ikke videre i letingen etter en kvinne som kan kaste lys over tiltaltes hasjbruk.

Nord-Troms Tingrett
Foto: Håvard Gulldahl / NRK

I rettssaken etter trippeldrapet i Tromsø i mars hørte vi allerede første dag om en kvinne som har tilbragt dagen med tiltalte en uke før drapene.

Hun har vært holdt utenfor saken frem til nå , og politiet vil ha tak i henne.

Men de klarer ikke å få tak i henne.

Vi følger dag tre i rettssaken

Usikre opplysninger

Politiet lette med utgangspunkt i vitnets alder, et antatt studium, hvor han kommer fra og andre opplysninger som tiltalte har kommet med.

– Optimalt sett skulle vi hatt flere opplysninger, særlig hvilket studium vedkommende skulle på, forklarte poltioverbetjent Yngve Myrvoll som har foretatt undersøkelsene.

De fant to studenter med dette navnet og rett alder på dette studiet. Begge oppringt og spurt om de kjente tiltalte. Det hadde de ikke.

Dermed måtte de søke grovere. Totalt dukket det opp 32 studenter med det oppgitte navnet i universitetets studentbaser. Etter å ha luket ut alle som ikke var i tyveårene, sto 13 navn igjen på lista.

Sju ble så strøket da det viste seg at de ikke er fra Nord-Norge, som tiltalte har oppgitt at hun er.

– Alle de seks som står igjen er oppringt, og vi har snakket med dem. Det var ikke grunnlag til å kalle inn noen av dem etter samtalen vi hadde med dem, forklarte politioverbetjent Yngve Myrvoll.

Røkte han hasj før drapene?

Ifølge tiltaltes forklaring på rettssakens første dag har han møtt en kvinnelig student på et utested i Tromsø helga to uker før drapene. Hun skal da ha røkt hasj, men tiltalte gjorde ikke det selv, sa han i sin egen forklaring.

Dersom tiltalte også selv røkte hasj to uker før drapene, går det på tvers av alt han har forklart hittil. Derfor er det interessant for saken hva hun har å si, og det kan få avgjørende betydning for straffeutmålingen.

Letingen fortsetter

Politiet fortsetter å følge opp noen spor i søket etter den kvinnelige studenten, basert på bruk av betalingskort den aktuelle helga. Der kan det komme svar på mandag.

Politiet har likevel ikke mye tro på å finne henne.

– I utgangspunktet er vi ferdige i leitinga etter henne, så får vi se om det kommer noe på mandag, uttalte førstestatsadvokat Ole B. Sæverud i retten i dag.

Nyheter fra Troms og Finnmark

Vilde Kristine Malmo

Se Nordnytt 19:45