Hopp til innhold

Trippeldrap i Tromsø

38-åring fra Finnmark er pågrepet og siktet for drap på to kvinner og en mann,.

Åstedet i Tromsø

Drapsstedet i Tromsø.

Foto: Pål Hansen

Se opptak fra pressekonferansen her

Tre personer ble funnet drept i et bolighus i Tomasjordvegen i Tromsø søndag ettermiddag. En av de drepte var gravid i femte måned.

De drepte er to kvinner og en mann, opplyste politiet på en pressekonferanse på politihuset i Tromsø kveld. Ved 2130-tiden ble de døde hentet ut av boligen.

Lyd:

Trippeldrap i Tromsø

En person er pågrepet og siktet for de tre drapene, fortalte politimester Truls Fyhn på pressekonferansen. Den siktede er en 38 år gammel mann fra Finnmark.


Ulf E. Hansen er oppnevnt som mannens forsvarer, og møtte sin klient sent søndag kveld.

- Han er i dårlig forfatning, og kan ikke avhøres i kveld. Han må så snart som mulig bli overført til en psykiatrisk institusjon, sier Ulf E. Hansen til NRK.

Politimester Truls Fyhn og stasjonsjef Kurt Pettersen fra kveldens pressekonferanse i Tromsø

Politimester Truls Fyhn og politistasjonsjef Kurt Pettersen.

Foto: Nina Einem

Drapet ble oppdaget ved 1530-tiden søndag ettermiddag. Da fikk politiet melding om en psykisk ustabil mann som gikk rundt i Hansjordnesbukta mens han skrek og ropte.

Tilstod på legevakta

En politipatrulje kom til stedet og tok vare på mannen, som viste seg å ha et sår i hånda. Mannen ble da kjørt til legevakta i Tromsø.

På legevakta fortalte mannen hva som hadde skjedd: at han hadde tatt livet av tre personer i et hus i bydelen Tomasjord.

En politipatrulje ble sendt til huset i Tomasjordvegen, og fant da tre døde personer, to kvinner og en mann. Politiet vet ikke alderen på de drepte, og heller ikke når drapene har skjedd. Det er heller ikke funnet noe drapsvåpen, men det skal ha vært betydelige mengder blod på åstedet, opplyser politiet.

Video nsps_upload_2009_3_22_23_3_7_1390.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

VIDEO: De døde ble søndag kveld fraktet til Universitetssykehuset Nord-Norge.

Mannen som nå er siktet for drapet, er 38 år gammel og fra Finnmark. Han har bodd i Tromsø siden 2008. Etter det NRK kjenner til, leide mannen sokkelleiligheten i huset drapene har skjedd. Etter det NRK kjenner til, bodde to av ofrene i hovedleiligheten, mens det tredje var på besøk.

- Vi har en klar teori om hvem de drepte er, men vi vil ikke gå ut med mer informasjon før vi har orientert de pårørende, sier politistasjonssjef Kurt Pettersen til NRK sent søndag kveld.

Blir avhørt i kveld

Mannen er tidligere straffedømt i andre politidistrikt og i utlandet. Politiet i Tromsø har hatt kontakt med mannen en gang tidligere, den gang for å transportere han til Åsgård psykiatriske sykehus i Tromsø.

Det foreligger så langt ingen fysiske beviser mot mannen. Det eneste beviset er mannens egen forklaring. Mannen sitter nå i politiets varetekt på politihuset i Tromsø, sier politimester Truls Fyhn.

Politimann i arbeid på åstedet for trippeldrapet i Tromsø

Kriminaltekniker Pål Moe i arbeid på åstedet i Tromsø.

Foto: Trygve Andreassen

Søndag kveld pågikk åstedsundersøkelsene i Tomasjordvegen for fullt. Ifølge NRKs reporter på stedet er åstedsarbeidet konsentert om hovedleiligheten i huset.

- Dette kommer til å ta sin tid, sa kriminaltekniker Pål Moe til NRK ved 2030-tiden søndag kveld.

Politiet håper også å få gjennomført ei rundspørring blant naboene iløpet av kvelden.

Mandag vil det bli iverksatt kriseberedskap på Lunheim og Kroken skole, der de drepte skal ha familierelasjoner.

Politiet bekrefter mandag formiddag at det blir ny pressekonferanse om saken klokken 14.

Lyd:

-Psykiatriske pasienter får for dårlig oppfølgning

Avhøres neppe i dag

Nyheter fra Troms og Finnmark

Her berges det amerikanske helikopterflyet som har vært strandet i seks uker: – Krevende