Advarer om store snømengder og snøskredfare: Venter 40 cm neste døgn

Det ventes svært mye snø og ustabile forhold i Nord-Norge. Det har nå blitt sendt ut farevarsel for snøskredfare med faregrad 4 i Troms.

Storm i Troms

Det er forventet nesten en halv meter med snø det neste døgnet i Troms. Nå er det sendt ut stor snøskredfare i fylket.

Foto: Dag Arild Larsen / @dagalarsen

– Utover dagen i dag så vil vi få ganske store snømengder lokalt i Troms. Det er vanskelig å si hvor mye og hvor det vil komme mest, men det vil være tett med snøvær i timene fremover.

Det sier meteorolog ved det Meteorologisk institutt, Håvard Torseth.

Fra onsdag formiddag frem til torsdag ettermiddag ventes det 20–40 cm. Og med så mye nedbør øker skredfaren, forteller meteorologen.

I Lyngen og Tromsø er det nå stor snøskredfare, faregrad 4.

– Med så mye nedbør så er det absolutt en mulighet for at det kan gå enkelte naturlige snøskred. Det er skred som løsner av seg selv og de kan bli av en stor størrelse. Derfor har snøskredvarslingen på Varsom gått opp til faregrad fire for Tromsø og områder rundt, sier Torseth.

Det kan bli svært vanskelig kjøreforhold og snøfokk kan gi redusert sikt. Følg med på trafikken i Troms og Finnmark her.

Laster Twitter-innhold

I tillegg er det også meldt tordenvær utover dagen i både Nordland og Troms.

Laster Twitter-innhold

Det har vært mye dårlig vær i Nord-Norge i vinter med både lavtrykk som hindrer flytrafikken, polart lavtrykk og bygder som har vært isolert.

Vil lette i løpet av torsdagen

Ifølge meteorologen Håvard Torseth vil nedbøren trekke seg ut i havet fra midnatt.

– I morgen venter vi ikke så store mengder med nedbør og den mest akutte faren for snøskredfare vil avta. Det er mulig den synker til faregrad 3, men det er mulighet for enkelte store skred i morgen.

Hold deg oppdatert på været her.