Den nå siktede for Sjøvegan-drapet ble avhørt like etter drapet skjedde for 20 år siden

Politiet opplyser at mannen som nå er pågrepet og siktet for drapet på Marie-Louise Bendiktsen på Sjøvegan for 20 år siden, ble avhørt like etter at drapet skjedde. Han knyttes nå til drapet etter DNA-bevis.

Huset til Marie-Louise Bendiktsen

Marie-Louise Bendiktsen ble funnet drept i det nedbrente huset sitt i 1998. Nå er en person siktet for å ha drept henne.

Foto: Jan-morten Bjørnbakk / NTB scanpix

Drapsmysteriet i Salangen i Troms har plaget både de pårørende og politiet i 20 år. Nå kan den uløste saken ha fått en slutt etter at en mann nylig ble pågrepet og siktet i forbindelse med drapet.

Mannen er i slutten av 30-årene og av utenlandsk opprinnelse. Han er varetektsfengslet, siktet for drap, voldtekt og ildspåsettelse.

Innrømmer ikke skyld

På en pressekonferanse på politihuset i Tromsø fredag orienterte lensmann i Midt-Troms, Andreas Nilsen, om status i det som har vært omtalt som en av norgeshistoriens største drapsgåter.

– Den siktede har vært avhørt fire ganger. Avhørene har vært lange, men vi kan ikke gi noen detaljer fra dem. Han erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen. Det blir flere avhør. Avhørene har gitt oss ny informasjon og som gjør at vi skal avhøre flere, sier lensmannen.

– Den siktede var tilknyttet asylmottaket på Sjøvegan da drapet skjedde i 1998. Han har vært avhørt før under rundspørring på Sjøvegan og i vitneavhør.

– Sikker DNA-profil

– Det var en DNA-profil som gjorde at vi pågrep og siktet denne personen. Det er en sikker DNA-profil som knytter den siktede til saken, sier Nilsen.

Fem-seks polititjenestemenn jobber nå på heltid med denne saken. Kripos sin Cold case-gruppe bistår fortsatt.

– Vi prioriterer saken fortsatt høyt, sier Nilsen.

Se opptak av fredagens pressekonferanse: