Hopp til innhold
MS AIDAprima til kai utenfor Gamle Stavanger. Cruiseskipet er 300 meter langt og har 18 passasjerdekk. Det er plass til 3300 passasjerer og et mannskap på 900.
Foto: Øystein Otterdal / NRK

Cruisetrafikk

 • Ny runde med magesjau på Kielfergen

  Kielferga Color Fantasy har blitt vasket ned etter et norovirusutbrudd i forrige uke. På den nyeste seilasen er imidlertid ytterligere seks blitt syke.

  Seks barn og unge har hatt symptomer som oppkast og diaré, sier konserndirektør Erik Brynhildsbakken i Color Line til VG.

  Det er ikke kjent om dette er knyttet til det tidligere utbruddet av norovirus. På to seilaser i forrige uke ble totalt 120 personer smittet. Deretter innstilte Color Line én seilas for å vaske ned skipet.

  – Det kan være mange årsaker til dette, da det ikke er uvanlig at noen føler seg syke blant så mange reisende som vi har om bord. Reisende er også raske med å melde fra på grunn av saken som har vært, noe vi også oppfordrer til og som er til stor hjelp for oss i vår oppfølging, sier Brynhildsbakken.

  (NTB)

  Color Fantasy fra Color Line
  Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix
 • Foreslår maksgrense på talet på cruisepassasjerar i Nordfjord

  Ei analyse av cruiseturismen i Nordfjord viser at det bør setjast inn tiltak for å redusere talet på cruisepassasjerar i hamn i Nordfjord samtidig. Det skriv Fjordenes Tidende.

  11. juli i fjor var det totalt 17.250 cruisepassasjerar i Nordfjord (Olden, Loen, Måløy og Nordfjord). Analysen, som er laga av Nordfjordrådet i samarbeid med kommunane i Nordfjord og Visit Nordfjord AS, viser at besøket på somme dagar er meir enn kva regionen kan takle.

  MS Aurora i Olden
  Foto: Asgeir Heimdal Reksnes
 • Color Fantasy seiler som normalt igjen etter magesjauen

  Rederiet forsikrer at skipet nå er rundvasket.

  Undersøkelser har påvist at omgangssyken blant gjester og ansatte skyldtes norovirus.

  – Etter å ha gjennomført omfattende tiltak for å vaske ned hele skipet og forsikre oss om at smitten er helt borte, informerer vi nå alle gjester om at Color Fantasy seiler som normalt, sier konserndirektør Thomas Gudbjerg.

  Før reisen får alle reisende en påminnelse om god håndhygiene med vanlig håndvask, fordi håndsprit alene ikke hjelper mot virussmitte.

  Passasjerbåten Color Fantasy fra Color Line på vei ut Oslofjorden på vei til Kiel.
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
 • Passasjerer ble smittet av norovirus på Kielfergen

  Smittevernoverlegen i Oslo, Frode Hagen, bekrefter nå til TV 2 at passasjerene på Kielfergen ble smittet med norovirus.

  Color Line valgte å kansellere søndagen og mandagens tur fra Oslo til Kiel etter flere gjester og ansatte fikk magesyke og diaré.

  Så langt er rundt 120 personer registrert smittet i utbruddet.

  – Vi tar dette på største alvor og kansellerer dagens seiling når det nå viser seg at vi har hatt tilfeller på flere seilinger med Color Fantasy, sier konserndirektør Thomas Gudbjerg til TV 2.

  Colorline tar sikte på å kjøre som normalt fra tirsdag.

  – Det jobbes med full nedvask av hele skipet. Vi ønsker å nullstille det for å sikre at vi ikke har smitte om bord, sa kommunikasjonssjef Erik Brynhildsbakken i Color Line til NTB tidligere mandag.

  Fram til nå har det vært uklart om magesjauen skyldtes omgangssyke, matforgiftning eller noe annet.

  Color Fantasy
  Foto: Anders Fehn / NRK
 • Color Line kansellerer Kiel-tur etter sykdomsutbrudd

  Color Line opplyser i en pressemelding at 1800 passasjerer som skulle reise fra Oslo til Kiel søndag klokken 14, ikke får reise.

  På grunn av et sykdomsutbrudd som har rammet mer enn 70 passasjerer, har Color Line valgt å kansellere avgangen. Det skal være snakk om en magesyke, opplyser cruiseselskapet.

  – Vi tar dette på største alvor og kansellerer dagens seiling når det nå viser seg at vi har hatt tilfeller på flere seilinger med Color Fantasy. Vi vil gjennomføre ytterligere smitteverntiltak i samråd med relevante myndigheter og implementerer alle nødvendige tiltak om bord, sier konserndirektør Thomas Gudbjerg.

I dag har Kristiansand hatt besøk av et tysk cruiseskip. 
Og det har ligget an til en megrt travel cruise-sesong i år etter to pandemi-sesonger. 
Nå skaper krigen i Ukraine ny usikkerhet i bransjen.