NRK Meny
Normal

Taxinæringen i sliter med piratkjørere

Piratkjøring er blitt et stort problem for transportnæringen i Finnmark. Nå ønsker Vadsø Taxi tiltak for å få bukt med den ulovlige kjøringen.

Piratkjøring er blitt et stort problem for transportnæringen i Finnmark.
Få kjøreoppdrag har ført til at Vadsø taxi har redusert fra 8 til 5 taxier på lørdagskveldene. 
Nå ønsker de tiltak for å få bukt med den ulovlige kjøringen.

Piratkjøring er blitt et stort problem for transportnæringen i Finnmark.

Det har blitt færre kjøreoppdrag for dem som har det som sitt levebrød. Det er særlig i helgene piratkjøringen, som ofte annonseres på sosiale medier, er størst. Før var det 8 taxier i Vadsø på lørdagskveldene, nå er det 5.

– Vi har vært nødt til å samle dem slik at tre bilder står hver helg, slik at de som kjører får litt inntekter. Omsetningen har gått ned med 30 prosent, sier Bjørn Dahl, daglig leder for Vadsø Taxi.

Tilbudet kan forsvinne

Drosjeløyver utstedes av fylkeskommunen. De har fått flere tips om ulovlig kjøring, både av biler og busser. Nå vil de bli kvitt problemet.

– Det vi ser er at drosjenæringa setter færre og færre bilder inn på vakt. Det kan resultere i lengre ventetid for dem som ønsker å benytte drosje, sier Ann-Kristin Johnsen, samferdselsrådgiver i Finnmark fylkeskommune.

Hun legger til at det i verste fall kan drosjetilbudet forsvinner helt i de små kommunene.

Følger med

Politiet gir forelegg og kan inndra førerkort og bil dersom ulovlig kjøring avdekkes.

– Alt er en avveining opp mot andre saksfelt, men vi vil ha økt oppmerksomhet mot dette, sier Hallgeir Rushfeldt, politioverbetjent i Øst-Finnmark politidistrikt.